Spitsbroers is met mooie cijfers aan zijn tweede seizoen begonnen. Aflevering 1 is ondertussen door 625.000 mensen bekeken (live +3), goed voor een marktaandeel van 38,9% (VVA 18-54). Ook op sociale media regende het Spitsbroers-berichten.

Aflevering 2 sluit meteen aan bij de vorige, die in mineur eindigde toen spits Roel Thevenage (Louis Talpe) na een tackle van een tegenstander een zware beenbreuk opliep. Thevenage is er erg aan toe en wordt naar het ziekenhuis gebracht voor een reeks onderzoeken en operaties.

KRC Genk blijft zonder zijn kapitein verweesd achter. Dennis (Oscar Willems) en z’n ploegmaats hebben na de zware beenbreuk van Roel zelfs een echt angsttrauma opgelopen. De volgende weekends verliezen ze wedstrijd na wedstrijd. Om de ploeg het zelfvertrouwen terug te geven haalt de coach sportpsychologe Alix naar Genk (Eva Binon, bekend van Patrouille Linkeroever), maar de pittige dame wordt niet meteen warm onthaald door de macho’s in de kleedkamer. Alix moet echt haar trukendoos bovenhalen om de moraal van het team weer op te krikken. Ze regelt een duel tussen de haantjes van KRC Genk en… een rugbyploeg.

Alan (Joren Seldeslachts) verliest z’n werk in de carwash na een schermutseling met een criminele vriend van vroeger. Maar als hij geen werk heeft, verliest hij z’n enkelband en moet hij terug naar de gevangenis. Hij overweegt fraude met een vals arbeidscontract. Zijn liefje Nina (Lynn Van Royen) mag van niets weten.

De geblesseerde Roel wordt depressief: zal hij ooit nog kunnen voetballen? De club tast de markt af, op zoek naar een vervanger, want de titel is in gevaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over