Op donderdag 2 maart vindt een speciale editie van de populaire popquiz Quiz’M plaats in MEZZ Breda. De opbrengst van de kaartverkoop komt volledig ten goede aan Breda Barst. Poppodium MEZZ stelt haar zaal voor de gelegenheid gratis ter beschikking. Goede vrienden helpen elkaar; Quiz’M <3 Barst. Kaarten zijn vanaf vandaag beschikbaar via Mezz en kosten € 28,50 (incl. servicekosten) per team van maximaal 4 personen.

Quiz’M gaat voor Breda Barst!

Quiz’M helpt de bezoekers van Breda Barst al jaren van hun festivalkater af op zondagmiddag. Zij openen traditiegetrouw deze dag in de Spaanse Kraag met hun muziekquiz vol uitdagende, grappige en breinbrekende vragen voor de muziekfreak, de leek en de gezelligheidsspeler. En nu zetten ze die in om de financiële kater van Breda Barst weg te spoelen!

Op donderdag 2 maart openen om 19.30 uur de deuren van poppodium MEZZ voor een speciale Quiz’M-avond en de gehele opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Barst. De quiz start om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via MEZZvoor minimaal € 28,50 (incl. servicekosten) per team van maximaal 4 personen. Het staat teams natuurlijk vrij om meer te betalen en zo Barst verder te ondersteunen. Alle hulp is en blijft welkom.

"We hebben al veel hartverwarmende reacties ontvangen en er zijn veel donaties en bestellingen binnengekomen. Er is nu ongeveer € 10.000 opgehaald. Daar zijn we zo blij mee! Maar we zijn er nog niet…" Jurgen Blommaert, voorzitter Breda Barst

In september 2022 eindigde het verjaardagsfeest van Breda Barst met een flinke kater. De regen viel juist in het Barst-weekend met bakken neer in het Valkenbergpark, veel bezoekers bleven weg en dat was te voelen in de omzet. Omdat de financiële reserves volledig op zijn luidde het festival eerder de noodklok, want zonder budget komt er geen 26e editie.

En die klok heeft flink geluid en is gelukkig gehoord. Want dat maakt Breda Barst zo bijzonder, de vele vrijwilligers die hun schouders eronder zetten en de waardering van de stad en haar inwoners. Zit het even tegen? Dan zoeken de vrijwilligers naar oplossingen en komen partners, zoals Quiz’M, met bijzondere plannen. Verzoeken voor donaties werden massaal gedeeld via social media en de eerste bedragen druppelen binnen. Zo’n 15 festivalliefhebbers hebben zich enthousiast gemeld voor de Club van 100 en ook de eerste bedrijven vonden hun weg als sponsor. Ook producten als het speciaal voor Barst gebrouwen ‘Barst in Blik’ vlogen de webshop uit.

Breda Barst wil in de komende periode € 100.000 startkapitaal ophalen. Dit is nodig om leveranciers en bands voor de editie van 2023 aan te kunnen betalen.

Over Breda Barst

Ieder jaar in het 3e weekend van september strijkt Breda Barst neer in Park Valkenberg. Met hulp van zo’n 250 vrijwilligers zetten we een weekend vol pop, rock, metal, dance en theater neer. Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten. Sinds onze eerste editie in 1994 stonden o.a. op het podium: Jett Rebel, Selah Sue, Bazart, Navarone, Therapy?, My Baby, Hardwell, Goose, Racoon, The Boxer Rebellion, Kris Kross Amsterdam, S10, De Likt, Extince, Go Back To The Zoo, Triggerfinger en meer. Op Breda Barst vind je ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en toffe activiteiten voor kinderen onder de noemer Mini Barst. Het festival is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek komt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over