De grote voetbalsterren zijn inmiddels allemaal bekomen van het WK. Hoog tijd dus om met het beste voetbal op clubniveau te starten. Terwijl stilaan alle ploegen voor de nieuwe competitie van de UEFA Champions League bekend geraken, zendt 2BE ook de Europese Supercup uit op dinsdag 12 augustus 2014 om 20.30, live vanuit het Cardiff City Stadium in Wales.

Traditioneel is die eerste internationale topontmoeting er één tussen de winnaar van de UEFA Champions League en de winnaar van de Europa League. Dit jaar staat Europees echter voor ‘Spaans’ want de wedstrijd wordt een volledig Spaans duel tussen Real Madrid (winnaar van de Champions League) en Sevilla (winnaar van de Europa League). Beide ploegen hebben al één Supercup op het palmares staan en zijn op dat vlak dus aan elkaar gewaagd. Real Madrid kan uitpakken met tien Europese voetbaltitels, Sevilla met drie Europa League titels. Voetballiefhebbers mogen zich dus aan een spannende wedstrijd verwachten.

De aftrap wordt gegeven om 20.45, live gevolgd door commentator Dirk Deferme. In de studio volgt Tom Coninx de match met aan zijn zijde Aad De Mos en Marc Degryse om de wedstrijd nadien te analyseren. Lijninterviews zijn voor Hilde Van Malderen.

Uefa Supercup: Real Madrid - Sevilla dinsdag 12 augustus 2014, live bij 2BE en op 2BE.be vanaf 20.30

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over