Zondagmiddag vond de galapremière plaats van de romantische musicalklassieker The Sound of Music in Theater de Efteling, net over de grens bij Breda. Niemand minder dan Koen Crucke schittert in deze groots opgezette coproductie van V&V Entertaiment en de Efteling. Hij speelt levendig de rol van Oom Max, een vriend van de familie Von Trapp, en versterkt hiermee een indrukwekkende cast. De Nederlandse musicalster Wieneke Remmers overtuigt het publiek meteen vanaf haar eerste noot als Maria uit het klooster. Ook de Vlaamse debutant Steven Colombeen zet een sterke Rolf neer, een rol die Koen Crucke trouwens zelf ooit nog heeft gespeeld. En natuurlijk veroveren de zeven kinderen Von Trapp alle harten in de zaal. De commentaren van de bekende genodigden op deze galapremière van de bekendste musical aller tijden zijn dan ook vol lof.

Staande ovaties
“The Sound of Music blijft boeien”, aldus een trotse Albert Verlinde, directeur Creatie & Productie van V&V Entertainment. “Dat blijkt uit de spontane reacties in de zaal. De staande ovaties afgelopen weken bij de try-outvoorstellingen en bij de première vandaag bewijzen dat jong en oud zich laat meeslepen in het romantische, spannende en ontroerende verhaal. We zijn erg blij met deze cast en de kinderen. Zij maken de productie zo warm en rijk. Wieneke brengt de zware rol van Maria, die meer dan twee uur lang bijna onafgebroken op het toneel staat, heel ongekunsteld. Net zoals we het wilden. Zij ís gewoon Maria!”
In maart van dit jaar deden de hoofdrolspelers inspiratie op in Salzburg in Oostenrijk, waar het verhaal van Maria zich afspeelt. Een zoektocht naar de kinderen Von Trapp leverde meer dan tweeduizend kandidaten op, waaruit uiteindelijk zestig kinderen werden gecast.

Grootste productie ooit in Theater de Efteling
“Met zeven hoofdrolspelers, zes kinderen, achttien ensembleleden, zeventien creatives, achttien technici en een live orkest met elf musici is The Sound of Music de grootste productie die we ooit in Theater de Efteling hebben gebracht”, vertelt Jeroen Zwartjes, hoofd Entertainment bij de Efteling. “We maken maximaal gebruik van alle mogelijkheden in ons theater. Dat zie je aan de overweldigende decors, waarbij het klooster, de villa van de familie Von Trapp en het weidse berglandschap elkaar afwisselen. The Sound of Music van Rodgers & Hammerstein is op weg naar zijn vijftigste verjaardag, en het is een hele eer om dat feest in Theater de Efteling te mogen vieren.”

De cast
De cast van The Sound of Music bestaat uit:
• Wieneke Remmers (Maria);
• Koen Crucke (Oom Max);
• Rein Kolpa (Kapitein Georg Von Trapp);
• Steven Colombeen (Rolf);
• Anouk Maas (Liesl);
• Ellis van Laarhoven (Barones);
• Jackie van Oppen (Moeder-overste).

Het verhaal
De levenslustige Maria Rainer wil weg uit het Nonnberg-klooster, de bergen in, waar ze naar hartelust kan zingen. Moeder-overste stuurt haar naar het huis van Kapitein Von Trapp om er te zorgen voor zijn zeven kinderen. De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen met militaire discipline op. Maria brengt opnieuw muziek en liefde in het huis van de kapitein. Maar dan moet de familie vluchten voor de oorlog…

Rodgers & Hammerstein II
The Sound of Music is de laatste samenwerking van het duo Richard Rodgers & Oscar Hammerstein II. Het is tevens hun meest succesvolle musical ooit, gebaseerd op het waargebeurde verhaal The Story of the Trapp Family Singers, geschreven door Maria Von Trapp in 1949. De Broadway-première vond plaats op 16 november 1959 in New York en is sindsdien wereldwijd duizenden malen opgevoerd. De gelijknamige film, met Julie Andrews en Christopher Plummer, ontving vijf Oscars. De onvergetelijke musicaldeuntjes van Rodgers en Hammerstein kregen de Oscar voor Beste muziek.

Voor info en tickets tel. 0900 84 037 (0,44 euro per minuut) of www.efteling.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: