Titelsong van Sophie Schwartz’s gelijknamige voetbaldocumentaire

Protestzangers Sophie Straat brengt vandaag nieuwe single 'Mijn Club’ uit. Het lied is de titelsong van de gelijknamige voetbal-documentaire die Sophie Schwartz (echte naam) samen met Hilde Barwegen maakte voor VPRO Dorst. De documentaire is nu te bekijken. Bij de single verschijnt ook een video met beelden uit de documentaire. Film en lied gaan over de passie voor voetbal maar ook over de barstjes in deze geliefde sport. Want helaas is voetbal niet alleen maar leuk: de voetbalindustrie heeft veel te kampen met homofobie, racisme en seksisme.

Sophie Straat maakte een bliksemstart van een carrière mee. Ze won een Edison, bezocht bijna elk tv-programma met livemuziek en speelde al in AFAS, Gashouder en Ziggo Dome. Haar levensliederen verzamelden inmiddels meer dan 3,5 miljoen streams; Sophie Straat is binnen no-time de onbetwiste koningin van een nieuwe generatie protestzangers gebleken.

Vandaag wordt eerdere voetbalmeezinger ‘Voor Ajax’ opgevolgd door ‘Mijn Club’. Een lied dat, net als de docu een ode aan het spel is, maar dan wel een waar iedereen aan mee mag doen en iedereen zichzelf mag zijn. Sophie Straat bezingt haar liefde voor voetbal, maar uit ook kritiek in de tekst van het lied:

“Maar wat nou als ik anders ben, homo of laat staan een vrouw Pas ik dan wel bij die club waar ik met heel mijn hart van houd. ….

Ja dit is voetbal, de allermooiste sport
Maar voor haatzaaierij is het leven te kort.
Geef mij maar een wereld waar Johan Derksen niet praat
En zijn hele programma niet bestaat!”

Sophie Straat speelt deze zomer o.a. op de volgende festivals:
11-06 Best Kept Secret, Hilvarenbeek 09-07 Westerpop, Delft
15-06 Oerol, Terschelling 10-07 Wildeburg Festival
17-06 Half Festival, Hoofddorp 20-07 Gentse Feesten, Gent (BE)
18-06 SoccerRocker, Amsterdam 31-07 Zomer op het Plein, Alkmaar
19-06 Concertgebouw, Amsterdam 11-08 Theaterfestival Boulevard, Den Bosch
03-07 Festival der Aa, Schipborg 03-09 Nacht van de Kaap, Rotterdam

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over