David Martijn, gitaar en synth-man bij electro rockband GOOSE, schreef de muziek voor langspeler ‘Holy Rosita’. Zijn ervaring als composer van onder andere De Dag, War of the Worlds, De Twaalf en 1985 hebben er toe bijgedragen dat Martijn zichzelf opnieuw wou uitdagen om met een frisse, eigenzinnige sound te komen, zoals bij elk project:

“In een heel vroeg stadium las ik het script. Mijn eerste gevoel was dat ik heel erg uit mijn comfort zone zou moeten stappen om de muziek dit fragiele verhaal te laten vertellen. Ik voelde al snel dat de muziek licht en open moest zijn in contrast met de onzekere en complexe realiteit waar Rosita zich in bevindt. Daarom leek het me een goed plan om de score heel dicht bij Rosita te houden en veel minder bij haar omgeving of de realiteit. De muziek moest als het ware een weerspiegeling zijn van welke gedachten en gevoelens zich afspelen in Rosita’s hoofd. Dat is vaak hoopvol, vastberaden, levendig, soms wat naïef en op andere momenten heel eenzaam, droevig en onzeker.”

“Geheel tegen mijn nature in vertrok ik vanuit cliché ‘presets’ in plaats van, zoals gewoonlijk, een klank met een synthesizer uit het niets te creëren. Deze instrumenten gaven me onschuldige optimistische lichtere klanken die me soms heel hard lieten denken aan de geborgenheid en het troostende van een muziekmobiel.”

Bij de meer emotionele, intieme momenten liet Martijn elektrische gitaren met een ebow een strijkkwartet imiteren. Je krijgt de emotionaliteit van zo’n kwartet maar op een veel rauwere, eigen manier. Als finishing touch werd muzikante Patricia Vanneste gevraagd om een tweede live instrument toe te voegen. Met haar aparte manier van violen opnemen gaf ze het strijkersarrangement van Martijn een extra karaktervolle dimensie.

Net zoals bij Wannes Destoop’s reeks Albatros werd de muziek supervisie gedaan door Mounir Hathout en Cedric Engels van Sonhouse; en werd het artwork voorzien door Elke Verschatse.

De soundtrack komt uit op vrijdag 16 februari via Sonhouse Records, zowel digitaal als op Vinyl (pre-order).

Luister HIER

Pre-order de vinyl HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: