Melancholische elektronicapop tussen James Blake en Rhye

Echt debuteren moet hij nog. Maar nu reeds is deze in Wenen residerende Londense producer spraakmakend. Debet hieraan zijn niet enkel een handvol EP’s (‘Lessons’ alsook ‘The Wheel’ en ‘Bloodflows’), maar vooral zijn aangrijpende live shows. Meest opvallende factor hierbij is – dixit De Standaard – “zijn prachtige, fluwelen zangstem waarbij het fijn wegsmelten is.” Voeg daarbij nog analoge drummachines, subtiele synths, elegant klingelende microbliepjes en een ruisende folkgitaar en u benadert op een zucht het unieke geluid van S O H N.

Zijn talent bleef niet onopgemerkt. Zo noemde De Standaard hem “De ontdekking van Pukkelpop 2013”, mocht hij Angel Haze’s debuutsingle ‘Echelon (It’s My Way)’ remixen, werkte hij recentelijk mee aan een track van Banks die schittert in de befaamde BBC Sound of 2014 lijst en mag hij dra écht debuteren op het spraakmakende 4AD label.

En oh ja: schrijf vooral niet Sohn, maar laat genoeg ademruimte tussen de letters en spel zijn naam eervol als S O H N. Niet G E W O O N!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sohn
Datum: 
maandag, 14 april 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over