Van maandag 31 maart tot en met vrijdag 4 april 2014 bouwt Sofie Dumont dagelijks een klein feestje in haar tv-keuken. De bekende vriend waar ze de hele week samen mee kookt in De keuken van Sofie, is immers de winnaar van een MIA in de categorie ‘Vlaams populair’ en dé schlagerkoning van Vlaanderen: Christoff. Samen met Sofie bereidt hij vijf gerechten, waarvan één zelfs door een kok naar hem genoemd is: zijn lievelingsgerecht ‘Christoff salade’.

Christoff: “Ik ben vaste klant bij Landgoed Den Oker in Ronsele en de chef-kok weet dat ik verzot ben op appel en kreeft. Ik was dan ook helemaal in de wolken toen hij een salade naar me noemde met deze ingrediënten als basis. Woensdag maakt Sofie het gerecht klaar samen met mij, dus dankzij haar kan ik mijn lievelingsgerecht nu ook zelf maken én kunnen de kijkers deze overheerlijke salade ook ontdekken.

Het recept is ontworpen door zijn bevriende chef-kok Dieter Degrave van restaurant Landgoed Den Oker. Sofie prepareert dit lievelingsgerecht van Christoff op woensdag 2 april. Volgens haar was de eer om een recept naar je vernoemd te krijgen tot nu toe alleen maar weggelegd voor overleden artiesten, maar Christoff blijkt dan toch een uitzondering op die regel te zijn.

Maar dat is niet het enige wat Sofie Christoff leert bereiden: “Het was echt de max om samen te koken met Sofie. Ze is een mega toffe madame en heeft me veel bijgeleerd. De gerechtjes waren ook stuk voor stuk overheerlijk.” Op maandag 31 maart voert Sofie Christoff helemaal terug naar zijn kinderjaren met een preistoemp met balletjes en compote. Dat is het gerecht dat Christoffs grootvader heel vaak voor hem bereidde.

Op dinsdag 1 april mag Sofie ook Christoff uitdagen op culinair vlak. De schlagerzanger houdt helemaal niet van de Griekse, Turkse of Marokkaanse keuken. Sofie probeert hem toch van idee en vooral smaak te doen veranderen en bereidt een tajine met kip, cashewnoten en abrikoos. Ze zijn echter nog niet begonnen, of de souschef gruwt al bij de aanblik van de kippenbillen.

Donderdag 3 april maakt Sofie opnieuw een culinaire reis met haar gezelschap. Ze bereiden samen het gerecht dat Christoff ooit in een pittoresk Spaans restaurant at terwijl hij met zijn voeten in het zand wriemelde. Een eenvoudig gerecht, maar eentje waarvan hij nu nog steeds het water in de mond krijgt: gegrilde gamba’s. Sofie brengt zelfs nog meer zon in haar keuken met een speciale sangria die ze op Ibiza ontdekte.

De laatste dag van de week is het weer tijd voor de zoete zonde. Sofie maakt een dessert klaar waar Christoff gek op is, maar dat hij nog nooit zelf klaarmaakte: speculoos mousse. Om de week met een geheimpje af te sluiten, verklapt de schlagerkoning op vrijdag 4 april bovendien de ietwat bizarre redden waarom hij nooit thuis vertrekt vooraleer hij zijn bed heeft opgemaakt en de vaat heeft gedaan.

De keuken van Sofie, een hele week lang:

  • Op maandag 31/03: Op Grootmoeders wijze - Preistoemp met ballekes en compote.
  • Op dinsdag 01/04: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Tajine met kip, cashewnoten en abrikoos.
  • Op woensdag 02/04: Lievelingsgerecht - Christoff salade.
  • Op donderdag 03/04: Op reis - Gegrilde gamba’s.
  • Op vrijdag 04/04: Zoete zonde - Speculoos mousse.

De keuken van Sofie elke weekdag om 18.05 bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: