u zondag 15 februari 2015 om 20.35 start bij VTM de zesde editie van de populaire danswedstrijd So You Think You Can Dance. Meer dan duizend dansers van West-Vlaanderen tot het verre Groningen wagen hun kans in de zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen.

De kandidaten hebben maar één doel voor ogen: het felbegeerde bootcampticket bemachtigen. Aan Dennis Weening en Eline De Munck om de dansers een voor een doorheen de audities te loodsen in de indrukwekkende Philharmonie-schouwburg in Haarlem, Nederland.

De 21-jarige Gill uit Leuven is een van de vele kandidaten op de eerste auditiedag. De zotte spring-in-’t-veld is met haar hele bende vriendinnen naar Haarlem afgereisd in de hoop op een goede afloop en misschien wel een klein feestje. Hoewel Dan en Jan fan zijn van haar stijl, ligt de lat zo hoog dat zelfs een mooie auditie als die van Gill niet zomaar garant staat voor een bootcampticket.

Ook de 25-jarige Merci uit Amsterdam treedt aan op de eerste auditiedag. Door zware drugsproblemen thuis, leefde hij van zijn 16 tot zijn 21 jaar op de straat. Gaandeweg ontdekte hij zijn talent voor dans. Al wat Merci heeft moeten meemaken in zijn jeugd, komt zo pijnlijk hard tot uiting in zijn auditie dat het de hele zaal naar de keel grijpt.

Julie uit Haacht is nog maar 17 jaar, maar danst nu al 22 uur per week omdat ze hoopt het ooit professioneel te kunnen maken als danseres. Ze doet mee om te ontdekken of ze moet kiezen voor een opleiding Dans of Rechten, een keuze waar vele jonge getalenteerde dansers voor staan. Ook de 20-jarige Fabian uit Amsterdam is erg ambitieus. Nu al heeft hij zijn eigen YouTube-kanaal waarop hij zijn dansmoves met de wereld deelt. Zijn droom is om ooit bij Chris Brown te dansen.

Ook de 19-jarige Jennifer uit Maastricht mag auditie doen voor de jury en dat is allesbehalve evident. Niet omdat ze geen goede danseres is – integendeel, maar omdat ze twee verschillende fysieke beperkingen heeft: scoliose of een ruggenwervel die in een S-vorm groeit, en spondylitis of een ontsteking in de ruggenwervel die zenuwknellingen veroorzaakt. De jury staat versteld van haar doorzettingsvermogen, maar is haar auditie ook goed genoeg?

De 17-jarige Seppe uit Limburg heeft zijn andere sport – voetbal – laten varen om zich op het dansen te storten. Met zijn auditie hoopt hij een bevestiging te krijgen van de jury dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Heel anders ging de inschrijving voor So You Think You Can Dance van Sarah uit Amsterdam: ze werd plots wakker met het idee om auditie te doen. Met haar indrukwekkend gespierde lichaam én haar danstalent duurt het niet lang voor ze de hele zaal imponeert.

De 19-jarige Laurins uit Zwevegem groeide op met dans dankzij zijn grootouders die een eigen dansschool hadden. Twee jaar eerder deed deze hiphopper ook al auditie, helaas zonder succes. Na zijn deelname aan Belgium’s Got Talent, waagt hij dit jaar met plezier nog eens zijn kans. Ook de discodames Ann-Sofie en Lynn komen uit West-Vlaanderen. Ze doen auditie als duo in de volgens hen zwaar onderschatte stijl disco. Aan hun felroze outfits zal het alvast niet liggen, maar zijn ze ook goed genoeg voor een bootcampticket?

Haarlem wordt het toneel van de audities van dit nieuwe seizoen… en dat zullen ze daar geweten hebben. Op vtm.be is nu al te zien hoe de kandidaten al dansend de stad overnemen. Zij zijn er duidelijk klaar voor!

Tijdens de aflevering kan je via vtm.be en de VTM app nog steeds per auditie stemmen of je ze HOT or NOT vindt. De eindscores krijg je op het scherm te zien tijdens de uitzending. Na afloop van de aflevering op antenne, gaat het online nog verder. Daar vind je vanaf de start van de auditieafleveringen alle fragmenten mét jurycommentaar en wekelijks nog meer exclusieve beelden achter de schermen.

De volledige afleveringen van So You Think You Can Dance kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: