Vorige week hebben we al voorzichtig jullie aandacht gevestigd op ‘Slaap je hier vannacht’, de nieuwe single van Axel Devries. Deze week plaatsen we Axel Devries graag in de spotlight. Voor wie Axel Devries nog niet zou kennen, hij is de neef van Blof-producer Ronald Vanhuffel en zingt in het Nederlands. Axel Devries is 32, afkomstig uit Oost-Vlaanderen maar woonachtig in Zeeland (Nederland). Het zingen en songschrijven zit hem duidelijk in het bloed. Tijdens ‘Eurosong 2006’ dit voorjaar kwam hij voor het eerst met z’n neus aan het muzikale raam kijken. Met ‘Alleen Jij’ (een nummer dat Axel zelf geschreven heeft, samen met producer Ronald Vanhuffel en Tracy Atkins) wist de zanger een opvallende doortocht te maken in het programma. Het leverde hem een ticket op richting Nederland waar hij met ‘Dichterbij’ verschillende radiostations ging bezoeken.

Ondertussen is het moment aangebroken dat de lage landen kunnen kennis maken met de aanstekelijke muziek van Axel Devries. ‘Slaap je hier vannacht’ is een uptempo, Nederlandstalige pop/rocknummer dat Axel samen heeft geschreven met Ward Snauwaert. Het nummer klinkt bijzonder aanstekelijk en na één luisterbeurt ga je spontaan meezingen.

Als alles goed gaat ligt ‘Slaap je hier vannacht’ over 14 dagen in de winkels. Tussen het rijtje van grote Nederlandstalige artiesten zoals Blof, Clouseau, Volumnia e.v.a zal er zonder twijfel plaats zijn voor Axel Devries. Wij zijn alvast dolenthousiast

Op 7 juli staat Axel Devries met z’n live-band in Leiden (Nederland) op het plein voor een uniek concert. Ook Peter Koelewijn e.v.a. zullen op de afspraak zijn!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: