Crammerock lost in één klap 12 nieuwe namen. Met de toevoeging van Skunk Anansie, Dean Lewis, K’s Choice, Stef Kamil Carlens & band, IBE, SaSaSaS en een pak andere rock-, pop-, hiphop- en dance-acts belooft het tweedaagse festival in Stekene weer één groot feest te worden. Intussen gaat het hard met de ticketverkoop. De laatste weekend- en zaterdagtickets gaan op dit moment de deur uit, laten de organisatoren van het festival weten.

Op vrijdag 6 september wordt de Crammerock-affiche aangevuld met Stef Kamil Carlens & band, die dit voorjaar iedereen nog omverblies met zijn kippenvelcovers in het VTM-programma “Liefde voor muziek”. Op Crammerock zal hij nieuw en oud werk spelen uit zijn uitgebreide repertoire, van Moondog Jr. tot Zita Swoon Group.

Daarnaast komen de Britse rockers van The Sherlocks dan uit Sheffield om hun nagelnieuwe album “Under your sky” voor te stellen.

Wie vrijdag een stevige portie beats wil, zal tijdens de sets van de doorgewinterde Gentse dj/producer Maxim Lany, het opkomende melodieuze techno-duo Joyhauser en StuBru-icoon DJ Licious niets tekortkomen. Uit diezelfde StuBru-stal komt Stijn Van De Voorde, samen met Equal IdiotThibault Christiaensen, om de Club vrijdag af te sluiten met een bak vol feestelijk rockende platen.

Skunk Anansie op zaterdag

Voor zaterdag 7 september heeft Crammerock Skunk Anansie kunnen strikken. De Britse topband rond frontvrouw Skin brak in de 90’s door met “Weak” en plantte daarna nog een hele reeks classics in het collectieve rockgeheugen.

In datzelfde geheugen zit K’s Choice, dat net als Skunk Anansie zijn 25-jarige bestaan komt vieren op Crammerock. Naast deze twee tijdloze bands programmeert Crammerock ook aanstormend toptalent, o.a. met de immens populaire Australische singer-songwriter Dean Lewis (meer dan 100 miljoen streams en 30 miljoen views) en de revelatie van "The Voice": IBE.

Ook drum & bass-kanon Kanine en de vierkoppige Britse d&b-sensatie SaSaSas hebben hun aanwezigheid op 7 september bevestigd.

De bijna volledige line-up met onder vele anderen Balthazar, Bazart, Jungle, Goose, The Vaccines, Black Box Revelation, Craig David, Enter Shikari en Jonas Blue is terug te vinden op crammerock.be.

Tickets

Intussen gaat het hard met de ticketverkoop voor de 29ste editie van Crammerock. De organisatoren laten weten dat de weekend- en zaterdagtickets bijna uitverkocht zijn.

Wie erbij wil zijn, zal zich dus moeten haasten. De afgelopen acht jaren was Crammerock telkens helemaal uitverkocht. Tickets worden enkel verkocht via de online ticketshop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: