'Omniverse' is een samenwerking tussen 5 Zuid-Koreaanse artiesten en Belgische singer-songwriter Sioen.

Het unieke verhaal van Sioen in Zuid-Korea begint in 2006. Het nummer Cruisin' wordt gebruik voor een reclamefilmpje voor een Koreaans kledingmerk, met niemand minder dan Gwyneth Paltrow in de hoofdrol. Een radiopresentator pikt het nummer op en zo wordt Cruisin' een hit aan de andere kant van de wereld.

Pas in 2009, door het aanmaken van een Twitter-account, merkt Sioen dat duizenden Koreanen nog dagelijks naar zijn nummer luisteren. Via een booker uit de jazz-scene, die hij via het internet contacteerde, speelt hij er in 2010 6 concerten. Die blijken volledig uitverkocht. De signeersessies duren er langer dan de optredens.

Ondertussen ging Sioen 8 keer naar Zuid-Korea om er op te treden, speelde hij op het grote Pentaport Festival (vergelijkbaar met Pukkelpop of Rock Werchter) en bracht hij er een compilatiealbum onder de naam 'Cruisin' (2013) en zijn laatste album 'Man Mountain' (2015) uit.

In maart 2017 gaat Sioen drie maanden in Korea wonen. Hij probeert het Koreaans onder de knie te krijgen en voet aan grond te krijgen in de muziekscène van Seoul. Door zijn verschillende passages en jamsessies leert hij er muzikanten kennen uit verschillende genres. Hij nodigt 5 artiesten uit om samen nummers te schrijven voor een EP. 'Omniverse 옴니버스' is een feit.

De Zuid-Koreaanse artiesten

Kim Sawol & Kim Haewon zijn een folk duo en staan aan de top van de indie scene. Sunwoo Jung-Ah is de bekendste naam, een pop diva die zeer theatrale pop nummers maakt. Sung Kiwan is een poëet en de frontman van de legendarische indie-band 3rd Line Butterfly. HEO won in 2015 ‘Best Korean Electronic Music Award’. Ehyun & Julian zijn een DJ-duo die een remix maakten van het bestaande nummer ‘Pharaoh’.

De single

De song ’Strange Days' (Sung Kiwan & Sioen) werd geschreven in Seoul op de dag van de aanslag in Brussel (22 maart). Kiwan hoorde het nieuws over de aanslag op de radio en kwam de opnamestudio binnen met de woorden: ‘Sioen, let’s make a song to comfort your people!’

De video voor 'Strange Days' wordt gemaakt ism fotograaf Bas Bogaerts en zijn pakkende beelden na de aanslag in Brussel, bekijk hem hier.

Het artwork

De hoes van de EP werd geleverd door de gerenommeerde Belgische schilder Koen van den Broek die ook vaak in Zuid-Korea aan het werk is. Met het schilderij kwam ook de titel van de EP 'Omniverse'. Een werk dat gemaakt werd in opdracht van het Water Museum op Jeju Island in Zuid-Korea.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over