© Peter Minnebo

Het Simple Minds concert, gepland op 18 juli in het Parc St. Roche te Ciney, moest binnen enkele dagen op een andere locatie georganiseerd worden, vermits het stadje Ciney wel gebombardeerd leek na de hevige tornadostorm van afgelopen woensdagmiddag.

De Covadis-organisatie, die het 10- jarig bestaan viert, besloot in allerijl uit te wijken naar de Wex expo en de Simple Minds zetten zondagavond het stormachtig effect voort in March en Famenne na het voorprogramma van Arid en Arno Carstens. Simple Minds zijn trouwens voor de 2e maal te gast, na Ciney 2009, bij de Covedis-organisatie.

De Simple Minds blijven het maar doen, op het einde van de avond weten ze zowel het 40+ publiek, als de twintigers in beweging te krijgen met een greep uit zowel ouder als recenter materiaal uit het laatste ‘graffiti soul’ album(2009) met nummers als ‘this is it’ en ‘rockets’. Daarnaast blijft het archiefmateriaal scoren met ‘real life’, ‘she’s a river’ en of course.......’don’t you forget about me’.

Een schitterende versie van ‘Neon Lights’(orignieel van Kraftwerk), kreeg het publiek er bovenop, bijzonder omwille van het meesterlijk gitaarwerk van Charlie Burchill en de diepe stem van gastzangeres Sarah Brown, in Africaanse outfit maar met Westers getinte dansbewegingen. Ook drummer Mel Gaynor verliet even z’n vaste stek om vocaal zijn steentje bij te dragen aan dit nummer. (PM)

Meer tour-info op www.simpleminds.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: