© Peter Minnebo

Zondagnamiddag werd het vredige dorpje Ciney in de provincie Namen overspoeld door muziekliefhebbers, voor de 5e editie van het Ciney Tempo Festival met als headliner Simple Minds. Terwijl een RTBF nieuwsploeg de eerste beelden van de lokale gezellige en gemoedelijke sfeer op het dorpsplein vastlegt, nemen de Simple Minds het Château Saint-Roche in als heilige ridders van de jaren ’80 en met als wapen het nieuwe album Grafitti Soul om op het getrouwe en ook jonge publiek af te vuren.

Terwijl Ciney nog wacht op verduistering, wordt de show om 22u krachtig ingezet met de stevige bass intro van Waterfront. Na enkele poppy klassiekers zoals ‘Love Song’ en ‘I travel’ pakken de Schotten gretig uit met wat steviger recent werk uit het onlangs verschenen album ‘Graffiti Soul’, met ‘Moscow Underground’ doet Eddie Duffie met zijn bass-demo het nabije kasteel op zijn grondvesten daveren.

Na het ‘lalalala’ van ‘Don’t you forget about me’ , 2 encores en een 2-uur durende live set, zagen de Minds dat het goed was en trokken zich in alle rust terug in het Château,, want de dag nadien worden ze verwacht voor een showcase van Radio Contact in Brussel.

De organisator van het Ciney Tempo Festival mag met succes op deze 5e editie terugblikken en plant volgend jaar 3 muzikale avonden, wordt vervolgd dus! (PM)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: