Singer-songwriter Sheryl Crow is een vaste waarde in ons muzieklandschap. Ze begint als backing vocal bij Michael Jackson en wordt al snel de zangeres die maar liefst negen Grammy Awards in de wacht weet te slepen en goed is voor dertig miljoen verkochte albums wereldwijd. Sheryl Crow staat garant voor klasse en talent. In Missouri krijgt ze muziek met de paplepel ingegeven en op haar dertiende is haar eerste nummer een feit. In haar begindagen ontplooit ze zich in de schaduw van Sting, Stevie Wonder, Rod Stewart en Eric Clapton.

Haar eerste album « Tuesday Night Music Club » komt uit in 1993 en is een instant succes. Ze verovert de wereld in geen tijd met aanstekelijke nummers als « Run, Baby, Run », « Leaving Las Vegas » en natuurlijk« All I Wanna Do ». Resultaat : Sheryl Crows’eerste poging is onmiddellijk een schot in de roos en in 1995 heeft ze al drie Grammy Awards op haar naam staan. Het album wordt tot zeven maal toe platina ! Sheryl weet haar schitterende stem zowel te gebruiken om plezier te maken als om haar geëngageerde ideeën uit te drukken. Er volgen nog vijf albums die haar status van gerespecteerd artiest alleen maar bevestigen.

Vandaag staat ze er opeens opnieuw met een nieuw album « 100 miles From Memphis » dat op 20 juli in de winkels zal liggen. Sheryl Crow laat de wraakgevoelens links liggen en bezingt nu haar herinneringen en emoties. Met de elf nieuwe sensuele en groovy nummers legt ze haar invloeden duidelijk bloot (Stax, Al Green, Sly & The Family Stone, Stevie Wonder). Opvallend zijn de samenwerkingen met Keith Richards en Justin Timberlake ! Sheryl Crow kondigt daarenboven haar Europese tour aan waarbij ze ook ons land zal aandoen op 19 oktober in Vorst Nationaal.
 
Sheryl Crow

Dinsdag 19 oktober 2010 – 20u00

Vorst Nationaal (Club), Brussel




Tickets kunnen gereserveerd worden via Proximus Go For Music 0900 260 60

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: