Sfinks Mixed pakte begin dit jaar uit met verrassend nieuws. Het festival was voor het eerst gratis voor iedereen. “Onmogelijk”, zeiden vele scepticiMaar meer dan 72.000 bezoekers gingen op de uitnodiging in, en zorgden zo voor de grootste Sfinks ooitVooral jonge gezinnen met kinderen en jongeren van heel diverse origine stapten voor het eerst de wondere wereld van Sfinks in. Zo werd Sfinks een bijzonder alternatief in het festivallandschap, dat ook nu nog opzien baart.

Een nieuwe vorm die rekening houdt met de beperkte middelen van sommige mensen. In tijden van economische crisis heeft immers niet iedereen de mogelijkheid om tickets te kopen. Na het festival werd naarstig gerekend, geëvalueerd, bevraagd en veel gepraatSfinks 2014 was kostendekkend, de reacties van publiek waren overwegend positief en Sfinks wil dan ook heel graag de Gratis piste verder zettenEen gastvrij festival met een open oor op de wereld voor iedereen!

We werken nu hard aan een verbeterd opzet van Sfinks Mixed. Er wordt meer ingezet op verrassende muzikale ontdekkingen uit de wereld (72% van onze bezoekers geeft aan dat dat een absolute meerwaarde is). Bovendien wordt ook het programma voor kinderen en de DJ-pakket voor jongeren uitgebouwd, die nood bleek ook uit het publieksonderzoek. Daarnaast wordt ook nog sterker ingezet op de duurzaamheid van het festival en krijgt ook het decor een stevige injectieSamen met een enthousiaste vrijwilligersploeg kijken we nu al met veel plezier uit naar 24-27 juli 2014.

Sfinks is uiteraard ook nog steeds op zoek naar partners die het festival financieel meer armslag kunnen geven.

  Nog een paar cijfers uit het publieksonderzoek:

  • maar liefst 59% van onze bezoekers zijn vrouwen
  • 40% van de bezoekers brengt zijn kinderen mee
  • 20% van de bezoekers studeert
  • 93% van het publiek komt volgend jaar terug
  • 42% kwam meer dan één dag
  • de bijzondere sfeer (98%), de muziek (87%) en de vele ontmoetingskansen (73%) zijn voor sfinksgangers de krachtlijnen van het festival
  • 68% vindt het leuk dat de programmatie van Sfinks nu wat breder is
  • 66% komt met duurzaam vervoer naar Sfinks

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sfinks Mixed
Datum: 
24-25-26-27 juli
Locatie: 
Boechout
Meer informatie
Meer over