Feest is het al meteen op de opening op donderdag. M'Barka Ben Taleb zet het festival in met passionele ritmes. Wie erbij was in 2003, herinnert zich zeker het uitbundige feestje in de Clubtent zaterdagnacht: samen met Eugenio Bennato en Pietra Montecorvino kreeg ze de hele tent onweerstaanbaar aan het dansen. Ander feestvarken van dienst is Banda Eddie , original Olinda Style uit Brazilië, met super-dansbare Braziliaanse ritmes en een stevige sound.

Vrijdagavond is het exclusief feest van Brazilië - en de samba ! Een unieke kans om de onovertroffen samba de Rio ook live mee te maken.

Tijdens het festivalweekend kan je in de Groove Cabañas uit de bol gaan op hippe grooves van Briskey, Buscemi, dj Low, Ashanti 3000, Omar Perry en nog veel meer wereldse dj's & collectieven.

Op zaterdag weerklinken elders op het terrein hippe beats uit New York en Barcelona . En waarom geen vrolijk danspasje gewaagd op het Boombal ? Zondags kan je Macedonisch en Afrikaans feesten met Kurtish Jasharov en Salif Keita - of Takamba Super Khoumeïssa ontdekken, en meeklappen op hun hypnotiserende ritmes.

Volgende week is het zover: dan ontvangen onze podia en tenten artiesten van overal ter wereld om samen de mooiste muziek te maken. De artiesten zijn er nog niet, maar een paar podia en tenten al wel ... Volg de opbouw in foto's op www.sfinks.be/gallery!

Op www.sfinks.be vind je nu ook een extra mogelijkheid om on-line tickets te kopen via Antwerpen Open Ticketing. En, niet vergeten, ook in 23 Wereldwinkels in heel Vlaanderen zijn nu tickets te verkrijgen - voor veel ontdekkingen, veel feest, en veel sfeer ...

Sfinks 2006
27-28-29-30 juli
Molenveld - Boechout
www.sfinks.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: