Sevens brengt je in beweging op zijn debuut-EP. Hij vertelt zijn levensverhaal op een manier dat enkel hij kan, eerlijk en poëtisch. Er heerst een melancholische sfeer doorheen de EP die toch heel warm aanvoelt. Doordat Sevens alles zelf heeft geproduceerd, stond hij nog nooit zo dicht bij zijn muziek en dat hoor je. Het voelt oprecht aan alsof zijn hart en ziel in de nummers zitten verweven. Sevens zijn zwoele bariton stem in combinatie met laid-back beats spelen hier dan ook een grote rol in. Met de hulp van David Poltrock, die de keys en strings heeft ingespeeld, zijn de nummers voorzien van prachtige harmonieën. Combineer dit dan met de uitmuntende mix- en master-skills van Staf Verbeeck en je hebt een prachtig geheel dat resulteert in de EP “Poetry In Motion”.

Het verhaal van single Motion omschrijft Sevens a.d.h.v. begrippen die met astrologie en astronomie te maken hebben. Je hoort dan ook veel geluiden die te maken hebben met de luchtvaart. De weg die Sevens heeft moeten afleggen was met veel hoogtes en laagtes, maar hij heeft er zich weldegelijk doorgeslagen. Wanneer het soms te veel en eindeloos leek, zocht hij het mooie ervan in om mentaal gezond te blijven.

Net zoals kunstenaar Panamarenko, die verzot was op ruimtevaart en vliegtuigen, zoekt ook Sevens de schoonheid in het absurde. Het vergde immens veel doorzettingsvermogen en daarover gaat het nummer ook. Blijven bewegen desondanks de tegenslagen. Het nummer bouwt minimalistisch op, Sevens vertelt een verhaal met enkel een Rhodes die hem begeleidt. Wanneer het refrein inkomt hoor je in de rimshots een soort “Tick Tock” geluid, dit symboliseert dat de tijd blijft doorgaan en de aarde niet stopt met draaien.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over