In het kleine dorpje Jericho komt het leven plots tot stilstand wanneer ze in de verte een gigantische nucleaire ontploffing waarnemen. Totaal afgesloten van de rest van de wereld, weten ze niet wat er precies gebeurd is. En wat er nog te gebeuren staat. Is Amerika aangevallen? Zijn zij de enige overlevenden? Het stadje beleeft moeilijke tijden, want angst en verwarring brengt het slechtste in mensen naar boven.

Aflevering 21: Coalition of the Willing
New Bern vuurt mortiergranaten af op de hoofdstraat van Jericho en Gray Anderson kan niet beslissen op Jericho moet terugvechten of zich overgeven. Jake weet dat de militaire ervaring van zijn vader hen een groot voordeel geeft in de strijd tegen New Bern. Emily wordt opgezogen in haar vader’s wereld en maakt kennis met het groeiende leger van New Bern. Hawkins en Darcy komen terug samen en beslissen om in Jericho te blijven en voor hun stad te vechten.

Aflevering 22: Why We Fight
Johnston leidt Jericho naar een oorlog met New Bern. Hoewel Jericho een pak minder manschappen en materialen heeft dan New Bern, hebben ze ook een paar voordelen die hen kunnen redden. Ze kunnen via satelliet de posities kunnen opsporen en met de hulp van de tank die ze genomen hebben van de valse mariniers, kunnen ze de bovenhand halen. De oorlog eist echter ook zijn tol op menselijk vlak en Hawkins beseft dat zijn opsporingsapparaat hem zelf ook kwetsbaar maakt.

Seizoensfinale Jericho maandagavond 3 septebemer om 22u20 op VT4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: