Met Seinpost Den Haag brengt VTM vanaf donderdag 3 januari 2013, de eerste van verschillende Nederlandse topseries naar Vlaanderen. De tiendelige reeks gaat over de lotgevallen van een groep jonge politiemensen, die werken vanuit het kleine wijkbureau Seinpost in Scheveningen - een uiterst gemêleerd stadsdeel, waar op een paar vierkante kilometer een complete afspiegeling van de Nederlandse samenleving is samengebald. Alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd in deze badplaats, waar de spanningen elke dag weer hoog kunnen oplopen.

De politiezaken variëren van spijbelende schooljeugd tot regelrechte moord, doodslag en alles daar tussenin: kleine en grote fraude, zinloos geweld, mishandeling, drugs- en vrouwenhandel, uit de hand gelopen privéoorlogjes, uitgaansgeweld, cybercrime, eerwraak en loverboys. Van hooligans tot een door haar familie verstoten Turks meisje, over een jongen die voor de tram wordt geduwd door een leeftijdsgenoot, tot een moord die leidt naar het Internationaal Gerechtshof. Dat alles aangevuld met de dagelijkse kleine en grote ongelukken die de bewoners van de wijk treffen, maakt Seinpost Den Haag.

De hoofdrollen worden vertolkt door Jim Bakkum, Egbert Jan Weeber, Stephan Evenblij, Saar Koningsberger, Fatma Genc, Charlie Chan Dagelet, Terence Schreurs, Tibor Lukács en Victor Löw.

Elke aflevering bestrijkt een werkdag van twee geüniformeerde teams (gespeeld door Jim Bakkum en Charlie Chan Dagelet, Stephan Evenblij en Fatma Genc), een agent in opleiding (Saar Koningsberger) en een rechercheduo (Egbert Jan Weeber en Terence Schreurs). Zij gaan dagelijks de straten van Scheveningen op om er het hoofd te bieden aan elke denkbare vorm van criminaliteit. Op het bureau begeleidt de ervaren, enigszins humeurige chef Wouter van Dijk (Victor Löw) zijn jonge ondergeschikten bij wat zij voor hun kiezen krijgen. Bijzonder is dat ook de carrière van de snel opklimmende jonge crimineel Barry (Tibor Lukács) wordt gevolgd.

Personages
Victor Löw speelt Wouter van Dijk (42): Hij is de chef van het bureau en de vertrouwenspersoon van de jongere dienders. Hoewel hij humeurig en ongeduldig lijkt, is hij zijn mensen welgezind en zit hij met hen in. Wouter heeft alles al een keer meegemaakt en dat maakt hem de rots in de Scheveningse branding.

Jim Bakkum speelt Chiel Maas (26): Agent in uniform, de partner van Marieke en een alphaman in wording. Chiel is afkomstig uit de Haagse middenklasse, is ijverig en benadert de wereld zo rationeel mogelijk. Verstorend daarbij is dat hij verliefd is op Marieke.

Charlie Chan Dagelet speelt Marieke Kamphuis (24): Agent in uniform, de partner van Chiel. Ze is mooi, stoer en dapper, maar heeft een sterke behoefte aan bevestiging en kan daarom niet zo goed omgaan met kritiek. Marieke stamt uit een ondernemersgezin en is net zo verliefd op Chiel als hij dat op haar is. Helaas is een relatie tussen hen ten strengste verboden.

Stephan Evenblij speelt Josh Vrolik (26): Agent in uniform, de partner van Zehra. Josh is fors, zowel van gestalte als van geest, en een volkse Scheveninger met het hart op de tong. Hij is de man van de humor, van de jongensachtige branie en hij heeft een bloedhekel aan kapsones.

Fatma Genc speelt Zehra Ozcan (27): Agent in uniform, de partner van Josh. Zehra is met grote inspanning en doorzettingsvermogen haar Turkse achtergrond ontgroeid en wil zich steeds verder ontwikkelen. Ze is serieus, nauwgezet en vasthoudend. Een goede collega, maar streng.

Egbert Jan Weeber speelt Maik Hofman (28): Rechercheur, de partner van Sonja. Hij komt uit een rijk Wassenaars milieu maar wil dat zelf niet weten. Hij wil graag bij de jongens van de straat horen en een man van de praktijk zijn. Maik is een goede rechercheur: kalm, intelligent en rationeel. Hij laat het achterste van zijn tong niet zien.

Terence Schreurs speelt Sonja Matulessi (25): Rechercheur, de partner van Maik. Sonja is goed in haar werk en is trouw aan haar collega’s. Soms is ze iets te fanatiek in wat ze doet. Ze heeft iets terughoudends en heeft ondanks haar jonge leeftijd veel gezien, iets te veel misschien.

Saar Koningsberger speelt Antje van Velzen (23): Agent in opleiding. Antje is de jongste op het bureau en weet nog betrekkelijk weinig van het politiewerk. Ze heeft echter een totaal onbevangen geest en verbaast anderen - en zichzelf - daar keer op keer mee. Met haar charme weet ze soms de ingewikkeldste situaties in goede banen te leiden.

Tibor Lukács speelt Barry Van Der Zwan (28): Barry is een criminele Scheveninger, een volksjongen net als Josh - ze kennen elkaar van vroeger - die zijn gevoel voor humor combineert met een keiharde en meedogenloze instelling. Zijn doel is hogerop te komen in de criminaliteit.

Aflevering 1: de keuze
Wouter van Dijk, hoofdinspecteur van het politiebureau Seinpost in Scheveningen, stuurt zijn rechercheurs Maik Hofman en Sonja Matulessi naar een inbraak bij een gehandicapt meisje. Agenten Josh Vrolik en Zehra Ozcan krijgen te maken met een nogal uitzonderlijke winkeldievegge, terwijl Chiel Maas en Marieke Kamphuis de makkelijkste taak hebben: preventief aanwezig zijn op de boulevard langs het strand. Daar komen ze voor een lastige keuze te staan als de portier van een strandtent hun hulp inroept, omdat er ongenode gasten zijn: een groep agressieve hooligans.

Seinpost Den Haag vanavond om 21.45 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: