Voltallige cast blaast verzamelen voor start repetities

In het najaar van 2016 stelt Music Hall een gloednieuwe Nederlandstalige versie voor van ‘Evita’, over de ‘rise and fall’ van de Argentijnse presidentsvrouw Eva Perón. Deze legendarische musical wordt onder handen genomen door regisseur Stany Crets, die ook voor een nieuwe vertaling zorgt en hiermee een lang gekoesterde droom in vervulling ziet gaan. Vandaag is het een bijzondere dag voor Stany en het productieteam van 'Evita', want de voltallige cast blaast voor het eerst verzamelen voor de start van de repetities. Grande dame Ann Van den Broeck en internationale musicalster Hans Peter Janssens, krijgen op het podium het gezelschap van Sébastien De Smet als ‘Che’: de belichaming van de gewone Argentijn en de anonieme verteller. Het belooft een heel bijzondere voorstelling te worden, want regisseur Stany Crets wist naast de mooie namen voor de hoofdrollen, ook een ijzersterk ensemble samen te stellen. Tickets & info 'Evita': www.musichall.be

Sébastien De Smet

Gentenaar Sébastien De Smet studeerde in 2002 af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en maakte datzelfde jaar zijn musicaldebuut in ‘Suske & Wiske en de Spokenjagers’ als Suske. Daarna verleende hij zijn medewerking aan onder meer ‘Daens’ (Louis Scholiers), ‘Ganesha’ (als onder meer Ganesha), ‘Dans der Vampieren’ (professor Abronsius), ‘Shrek’ (Lord Farquaad), ‘Ben X’ (als één van de pestkoppen), ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ (journalist), ‘Lelies’ (verschillende rollen), 'War Horse' (soldaat) en 'Sneeuwwitje, de spookjesmusical' (lakei/dwerg). Hij verleent ook vaak zijn medewerking aan toneelvoorstellingen en speelde verscheidene rollen in tv-series, zoals ‘Spoed’, ‘Witterkerke’, ‘Rupel’ en ‘Aspe’. In de film ‘Lee & Cindy C.’ van Stany Crets speelde hij Bernard; in ‘Vidange Perdue’ was hij te zien als reporter. Voor zijn vertolkingen in ‘Ganesha’ en ‘Dans der Vampieren’ werd Sébastien twee keer genomineerd voor een Vlaamse Musicalprijs.

Ensemble

Laurenz Hoorelbeke was onder meer te zien in ‘Spamalot!’, ‘Lelies’, ‘De Producers’, en ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’. Hij speelde Kenny in de film ‘Lee & Cindy C.’ en vertolkt dit jaar ook Jaak in de musical ‘Jaak en de Bonenstaak’.

Sven Tummeleer debuteerde in de musical ‘Sweet Charity’ en was daarna te zien in onder andere ‘Chess’, ‘Bubblin’ Brown Sugar’, ‘Cabaret’, ‘Mamma Mia!’ en ‘Tanz der Vampire’. Het voorbije seizoen speelde hij mee in ‘Piaf, de Musical’.

Lotte Stevens deed tijdens haar musicalopleiding stage bij de musical ‘The Sound of Music’, en verleende haar medewerking aan ‘Marie Antoinette’ van Historalia. Deze zomer maakt ze voor dezelfde producent deel uit van de cast van ‘Albert 1’.

Albert Jan Kingma (NL) verleende zijn medewerking als zanger en danser aan de Dinnershow ‘Brooklyn Nights’, ‘Bonifatius, de Musical’, ‘Musicals in Concert 2015’ en het Musical Awards Gala 2016.

Jervin Weckx studeerde aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij volgde een opleiding bij het Broadway Dance Center in New York en was dit jaar te zien in ‘The Elephant Man’ van Loge 10 Theaterproducties.

Line Ellegiers studeert dit jaar af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze speelde al mee in ‘Hans en Grietje’, ‘De Gelaarsde Kat’, ‘Roodkapje’, de openluchtmusical ‘Sacco en Vanzetti’ en ‘The Elephant Man’.

Marije van Sonsbeek (NL) speelde in ‘Jeans 23’ en de kindervoorstelling ‘Dora Live’. Onlangs deelde ze het podium met onder meer Marjolein Teepen en Maike Boerdam in het theaterconcert ‘We Want Queen’.

Shana Pieters zit in haar laatste jaar Musical aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze liep stage bij ‘The Elephant Man’ van Loge 10 Theaterproducties en is komende zomer te zien in ‘Albert 1’.

Baptiste Vuylsteke studeerde in 2015 af aan Laine Theatre Arts in Epsom (UK). Hij speelde in 2012 de rol van Link Larkin in 'Hairspray' en speelde een gastrol in de succesvolle Ketnet-reeks 'Galaxy Park'. In 2015 mocht Baptiste mee ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, als front danser in de 'Rhythm Inside'-act van Loïc Nottet.

Vivian Gomez Cardoso (NL) studeerde in 2011 af aan Dans/Zangacademie Lucia Marthas. Tijdens haar opleiding danste ze onder meer met artiesten als Diana Ross en Lionel Richie. Direct na haar afstuderen bemachtigde Vivian een ensemble rol in de topmusical 'WICKED', waarna ze eind 2012 als finalist in het televisie programma 'So you think You Can Dance' op de tweede plek eindigde. Vivian was ook nog te zien in de productie 'Red, Yellow & Blue' van Isabelle Beernaert.

Over ‘Evita’

De poprockopera zag het levenslicht in 1976 als dubbel-lp, met Julie Covington als Evita, Colm Wilkinson als Che en Paul Jones als Juan Perón. In 1978 ging de voorstelling in Londen in wereldpremière, een jaar later gevolgd door de Broadway-versie. Sindsdien is de musical wereldwijd niet meer van de affiche verdwenen. In 1996 werd ‘Evita’ door Alan Parker verfilmd met Madonna en Antonio Banderas in de hoofdrollen.

Componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice beschrijven de rise and fall van Eva Perón (1919-1952), een vrouw met een tomeloze ambitie die het van arm meisje schopt tot radioster en actrice, en uiteindelijk de vrouw wordt van de Argentijnse dictator Juan Perón. De bevolking draagt haar op handen, maar ze is eerzuchtig en manipulatief. Samen met Juan is zij ook het gezicht van een brutaal regime dat elke oppositie verplettert. Ze sterft al op haar 33e aan de gevolgen van kanker, wat nog meer bijdraagt tot de mythe ‘Evita’, die tot op vandaag springlevend blijft.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Evita
Datum: 
Vanaf 29 september
Locatie: 
In Capitole Gent & Stadsschouwburg Antwerpen

Reservatie:

Meer over