Dit voorjaar lanceert Radio 2 een groot Vlaams offensief naar nieuwe songschrijvers. Met de tweede editie van Schrijf er maar één gaat Radio 2 in elke Vlaamse provincie op zoek naar een Nederlandstalig lied met de allure om een klassieker te worden. Op 17 maart weten we wie de opvolger wordt van Arne Vanhaecke, die vorig jaar met ‘Luisje’ won. De kandidaten voor Schrijf er maar één worden bijgestaan door een meter/peter per provincie: Eric Melaerts, Wim Soutaer, Isabelle A, Dana Winner en Axl Peleman. Vandaag kennen we de vijf finalisten voor elke provincie. Op zondag 8 maart stelt Viva Vlaanderen hun professionele en afgewerkte versie van hun lied voor. Van dan af aan kunnen de Radio 2–luisteraars voor hun kandidaat stemmen via de Radio 2-website.

Op naar de finale
Deze week werd per provincie één finalist aangeduid met een poll onder luisteraars en kenners. Die vijf finalisten werden gisteren in Middagpost bekendgemaakt.

Dit zijn de 5 finalisten van Schrijf er maar één:
• Limburg: Maarten Cox uit Kleine-Brogel met ‘Deel van ons, wij’
• Antwerpen: Vincent Weynen uit Ranst met ‘Vogelvrij’
• Vlaams-Brabant: Hubert Van Hellemont uit Meise met ‘God is een engel kwijt’
• Oost-Vlaanderen: Karree Konfituur / Bart Foubert uit Belsele met ‘Heel uw verdriet’
• West-Vlaanderen: Bavo Vanden Broeck uit Loker met ‘7 levens’

Alle vijf finalisten (één per regio) krijgen een professionele opname van hun lied. In Viva Vlaanderen van zondag 8 maart wordt die afgewerkte versie van de vijf liedjes gedraaid en daarna kunnen alle luisteraars stemmen via radio2.be voor hun favoriet (tot 16 maart). De uiteindelijke winnaar van Schrijf er maar één wordt bekendgemaakt in De Madammen van 17 maart. Dan weten we welk lied ‘Luisje’ van Arne Vanhaecke opvolgt.

De winnaar/winnares van Schrijf er maar één krijgt bovenop de professionele opname van zijn nummer, ook heel wat promotie op Radio 2. Hij/zij zal ook mogen deelnemen aan een workshop songschrijven.

Schrijf er maar één, de vijf finalisten in Viva Vlaanderen, zondag 8 maart, 13 - 17 uur op Radio 2.
Schrijf er maar één, de winnaar in De madammen, dinsdag 17 maart, 9 - 12 uur op Radio en Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: