© Dimitri Vanlommel

Daags na hun optreden (18.07.09) op het Waalse Rock Festival Francofolies in Spa (hoogtepunt in het met gouden CD bekroonde Rapsat verhaal in Wallonië) zal een delegatie van het Aarschotse meisjeskoor Scala op het vliegtuig stappen richting Montréal voor een groots Canadees debuut van het populaire meisjeskoor.

Scala is namelijk uitgenodigd door het prestigieuze festival "Juste Pour Rire / Juste Pour Chanter" in Montréal. Scala zal op 21 én op 22 juli eregast zijn op dit stadsfestival en centraal geplaatst worden op een podium van 80 meter lang, 20 meter hoog. Scala zal zo niet alleen visueel het hart zijn van dit multimediaspectacel, meer dan 300 Canadese muzikanten, een regisseur en arrangeurs uit Québec buigen zich vanaf juni over songs uit de nieuwste CDs van Scala en zullen het Vlaamse koor omringen op dit gigantische podium. De organisatoren verwachten tussen de 30.000 en 50.000 bezoekers per dag op het stadsplein van Montréal. De kans is groot dat de Canadese Nationale TV dit hele gebeuren zal capteren.

Tegelijkertijd ook werd Scala door Nationale Defensie uitgenodigd om op de Nationale Belgische Feestdag 2 korte optredens te verzorgen tijdens het Te Deum (Sint-Michiels-en-Goedelekathedraal) en de Militaire Parade én om diezelfde avond een feestelijk afsluitend concert te geven in het Warandepark tegenover het Koninklijk Paleis. Scala en de Kolacny broers zullen dus ook op 21 juli een greep brengen uit hun twee meest recente CD's "Paper Plane" en "Dans les yeux d'Aurore", die beiden erg succesvol waren in respectievelijk Vlaanderen en Wallonië. Gevleid door deze Belgische eer zijn de broers wel genoodzaakt om hun meisjeskoor te "ontdubbelen" aangezien er dus - voor diezelfde dag - al een uitnodiging uit de bus viel voor het Canadese festival.

Voor het eerst in hun bestaan zullen Stijn en Steven dus elk afzonderlijk een groot Scala optreden verzorgen, en - tijdverschil buiten beschouwing latende - gelijktijdig op een podium staan in Brussel en in Montréal. Het Canadese optreden op de Place des Festivals in Montréal op 22 juli zal dan weer wel naar goede gewoonte met de twee Kolacny's samen op éénzelfde podium zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: