Dat Motown hot is in ons Belgenlandje getuigt de sterk bezochte concertreeks met Jim Cole die momenteel in Vlaanderen loopt. Naar aanleiding van Sandrine's laatste release gingen wij langs bij de Wase schone en vroegen haar naar haar invloeden, toekomstplannen en natuurlijk naar haar nieuwe album. "Get ready, cause here I come" ligt sinds begin december in de winkel en brengt 12 Motown-covers door Sandrine.

“Een Motown-album heb ik altijd al willen doen”, vertelt Sandrine ons. “Op deze muziek heb ik leren zingen, in de woonkamer, onder de douche en zowat overal in ons huis. Ook bleven de mensen mij vanaf de start van mijn carrière steevast vragen naar wanneer ik eindelijk Motown zou zingen. Zo rijpte steeds meer de gedachte en zo geschiedde mijn eerste Motown-album. Ik vond het dan ook gepast om met covers naar buiten te komen, ik kan er voldoende eigen inbreng in kwijt en toch zullen de nummers bekend in de oren klinken bij de mensen”, dixit Sandrine.

Sandrine's album "Get Ready (cause here I come)" is dan ook een tijdloos album. Covers, rijk aangevuld met Sandrine's eigen sound, staan garant voor een uurtje luisterplezier. De jeugd kent de nummers zoals "You can't hurry love", "Get ready" en "Uptight" vanop de plaatselijke fuifjes, de generaties ervoor kennen deze nummers dan weer uit de eigen jeugd. Zo zijn "Keep me hanging on", "You are the sunshine of my life" en "Ooh Baby Baby" dan eveneens klassiekers in hun genre.

“Volgens mij komt de beste muziek gewoon uit Amerika, mijn idolen zijn dan ook niemand minder dan Diana Ross, Beyoncé en Christina Aquileira”, citeerde Sandrine. “Ik heb sinds 2000 meermaals de plas overgestoken en ik was direct verkocht aan het grote Amerika. Pas vanaf 2008 heb ik concrete contacten gelegd en dit jaar was het dan zover. Zo kwamen mijn 2 featerings tot stand met Jermaine Paul en Brian McKnight. Ik was dan ook blij dat onze stemmen een mooie blend vormden”.

De dromer in Sandrine wil graag deze sound blijven produceren, een mix tussen wat de Benelux wil en waar haar Motown-invloeden in kwijt kan. Leuke kwalitatieve pop, of kortom meer van "Get ready, cause here I come". Met een rijke klassieke tracklist is dit dan ook een uitgelezen kans om de beste Motown op één schijfje gebundeld te krijgen. Meer info hierover vind je op www.sandrinemusic.be (kvr)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: