De succesvolle en populaire Australische singer-songwriter en producer RY X heeft zijn nieuwe single Spiral uitgebracht ter aankondiging van zijn album Blood Moon dat op 17 juni digitaal uitkomt. Ook is er een bijbehorende video voor Spiral verschenen.

Spiral is geschreven in samenwerking met Niklas Paschburg, die ook gitaar en piano op de track speelt, en is gemixt door Nathan Boddy (James Blake, London Grammar).

De bijbehorende videoclip is geschoten in Cuadra San Cristóbal, een buurt dichtbij Mexico Stad. De sfeer van de clip laat gevoelens van sereniteit, eenzaamheid en verfijning opkomen, die subtiel de muziek van RY X demonstreren.

Op 17 juni komt zijn nieuwe album Blood Moon digitaal uit (op 26 augustus is de fysieke release). De plaat beeldt een periode van creatieve eenzaamheid uit en is vrijwel geheel door RY X geschreven, geproduceerd en gespeeld. Eerder werden ter aankondiging van de plaat singles Let You Go en Your Love uitgebracht. Blood Moon bevat thema's die verband houden met persoonlijke reflecties op intieme relaties. Dit resulteert in een ongelooflijk persoonlijke verzameling liedjes.

RY X staat bekend om zijn bijna hypnotiserende liedjes die gekenmerkt worden door introspectieve emoties, eigenzinnigheid en intensiteit. Met zijn prachtige muziek weet hij wereldwijd een enorme hoeveelheid mensen te raken. Dit heeft intussen geleid tot steevast uitverkocht concerten en ruim 900 miljoen streams tot nu toe.

Spiral is hier op Spotify te beluisteren. De bijbehorende videoclip is hier op YouTube te zien.

Live:

  • 30 juni - Werchter, Rock Wrrchter
  • 26 augustus - Antwerpen, De Roma

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over