Singer-songwriter Ruben Pol brengt vandaag zijn nieuwe single ‘Painting Mirrors’ uit, de eerste track sinds de doorbraak met zijn debut EP ‘Infused Romance’ eerder dit jaar. Zijn kenmerkende mix van melancholische elektronische pop met gevoelige verlangende teksten hebben er al voor gezorgd dat er harten van velen in Europa en daarbuiten heeft veroverd.

Met zijn nieuwe single 'Painting Mirrors' zorgt Pol voor meer persoonlijke uitdaging, zowel vanuit een songwriting als productie oogpunt. Gedragen door een fris, organisch drumpatroon, is de mix van warme synths en reverb-gevlogen gitaarwerk de perfecte basis voor zijn kristallijne zang.

‘I’m holding back the truth/ now I’m back to painting mirrors in my room’ zingt Pol – een scenario schetsend waarin iemand zijn ware zelf verbergt voor zijn geliefde, om niet alleen zichzelf, maar ook hun partner te beschermen. Het nummer weerspiegelt de spanning die ontstaat wanneer liefde aan de ene kant trekt en de moeilijke waarheid aan de andere; dat iemand niet klaar is om hun hart te openen om volledig van iemand te houden.

Ruben Pol over de track zelf: “Liefde kan verblindend zijn en het kan je gekke, soms roekeloze dingen laten doen. Ik ben hier zelf ook schuldig aan. De drang om bij iemand te zijn kan zo sterk zijn dat het juist datgene beschadigt waar je op jaagt, liefde op zich. '

Ruben, die opgegroeide in Alphen aan de Rijn, herinnert zich de muziek van Stevie Wonder, Earth Wind & Fire en The Police in zijn vroege jaren. Pas toen hij naar Amsterdam verhuisde, begon hij zijn eigen geluid echt te vinden. Hij verzamelde gelijkgestemde vrienden en muzikanten om zich heen - die allemaal de grenzen van hun kunst wilden verleggen - Ruben realiseerde zich snel wat voor soort muziek hij wilde maken.

"Ik wil dat mensen de muziek voelen en beleven", mijmert Ruben. "Het is ongelooflijk speciaal als ik hoor dat een liedje van mij iemand heeft geholpen persoonlijke worstelingen te overwinnen of op een of andere manier heeft geraakt. Het is een heel speciale vorm van verbinding om als muzikant te ervaren, vooral omdat ik het grootste deel van mijn leven aan de 'luisteraarskant' sta. '

Met meer dan 2 miljoen streams voor zijn debuut-EP 'Infused Romance', zal Ruben in 2020 muziek blijven uitbrengen – en ook zijn werk voortzetten als model, waar hij al voor merken als Dior, Gucci, Calvin Klein en Burberry opdrachten heeft mogen doen. Het is een spannende tijd voor de jonge Ruben, waar ongetwijfeld nog veel meer voor gaat komen in de volgende 12 maanden.

Painting Mirrors’ is nu overal te beluisteren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over