Roufaida stelt een derde single voor uit haar onlangs verschenen debuut EP. Het lied Canvas presenteert aarzelen als stellingname. Ook wat nog niet ingevuld is kan bepalen wat iemand wordt. Het lege doek symboliseert wat er is, of nooit zal zijn. Het gaat over de moeite die we doorgaans met leegte hebben, en het verlangen om zelf leeg en onbeschreven te blijven. ‘If we don’t know who we are yet, we don’t have to apologize for what we became, we didn’t say, or didn’t do.’

De liedjes op de EP die verscheen op 20 april gaan, zoals zij zelf zegt, over ‘in-betweenness’ en vertwijfeling, connectie, hoop en liefde. De zangeres heeft alle songs van de EP zelf ingespeeld, opgenomen en geproduceerd. “In een poging mijn werk persoonlijker te maken, onderzocht ik mijn Marokkaanse wortels, en dat pakte goed uit. Toen ik opnieuw naar de muziek uit mijn jeugd ging luisteren, gebeurde er iets; in de ritmes herkende ik een ritme dat ook in mijn lijf zit. Het voelde heel natuurlijk om daar iets mee te doen. Noord-Afrika en de Arabische wereld kennen veel spannende geluiden, een rijke filosofie en prachtige poëzie.”

Rotterdamse club “BIRD” is als een tweede thuis bewust gekozen voor deze presentatie. Het is de plek waar ze, zoals ze dat zelf zegt, “muzikaal is opgegroeid”. Ooit begon Roufaida er als barvrouw, mede daardoor kon ze heel veel concerten daar zien en natuurlijk zelf optreden.

Vanaf 2022 werkt Roufaida samen met het Benelux management Musickness (Balthazar, Eefje de Visser, Tamino, De Staat). Busker is haar Belgische partner voor boekingen en haar muziek zal wereldwijd gedistribueerd worden door LAB Music (Wies, Klangstof, Goldband) via haar eigen label For Farah Records.

Luister HIER
Kijk HIER

LIVE

  • 13/05 - Kampvuurconcerten – Holsbeek (BE) – support Absynthe Minded
  • 27/05 - Cinema Plaza – Duffel (BE) - support Absynthe Minded
  • 08/06 - Nijdrop – Opwijk (BE) - support Absynthe Minded
  • 09/06 - Biebob – Vosselaar (BE) - support Absynthe Minded
  • 10/06 - Muziekcentrum – Dranouter (BE) - support Absynthe Minded
  • 18/06 - Muziekclub N9 – Eeklo (BE) - support Absynthe Minded

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over