Gisterenavond is de 33ste Editie van Rock Werchter van start gegaan. Rock Werchter is dit jaar goed voor bijna 50 artiesten tijdens 4 festivaldagen. Men verwacht maar liefst 80.000 muziekfanaten en om geen toestanden zoals in Glastonbury te creëren liet de organisatie maar liefst 15.000 m² grasmatten aanrukken en werd het festivalterrein van een drainagesysteem voorzien.

De punkrockers van Billy Talent mocht gisteren rond 17.00u de spits afbijten op de Main Stage. Eveneens rond 17u opende Milow de festiviteiten in de Pyramid Marquee. Milow verving Mika, die verstek gaf omwille van een televisieoptreden. Verder waren er nog optredens van Zornik (Main Stage), Air Traffic (Pyramid Marquee) en later op de avond ook nog My Chemical Romance, Marlyn Manson, Muse, Air, Rufus Wainright, Beastie Boys en Dr. Lektroluv.

Voor de Beastie Boys was de Pyramid Marquee trouwens wat te klein. De tent zat propvol en ze moesten de mensen nu en dan eens tot kalmte aanmanen. Vandaag zwaaiden de poorten om 14.30u open en mocht The Van Jets de tweede dag van Rock Werchter op de Main Stage openen. Verder staan vandaag nog Enter Shikari, Kings of Leon, Kaiser Chiefs, Bloc Party, Queens of The Stone Age, Artic Monkeys en Pearl Jam op de Main Stage. In de Pyramid Marquee krijgen we Jason Mraz, Oi Va Voi, Joan as Police Woman, Sioen, Lilly Allen, Admiral Freebee, Sattelite Party te horen en eindigen doen ze in schoonheid met Gabriël Rios.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: