Peeters & Pichal hebben vandaag, maandag 16 februari, in hun radioprogramma het startschot gegeven van De Peeters & Pichal-carpooldag. Onder het motto ‘Rij met mij!’ wil het presentatorenduo van Radio 1 op donderdag 5 maart zo veel mogelijk mensen in Vlaanderen samen van en naar het werk laten rijden. Dat gebeurt met een heleboel wervende acties die crescendo gaan naar de grote finale: de Peeters & Pichal-carpooldag op 5 maart. Er komt ruime inhoudelijke aandacht voor de milieu- en verkeersproblematiek, maar Peeters & Pichal willen vooral zeggen dat het gewoon aangenaam en verrassend kan zijn om op 5 maart voor één keer samen onderweg te zijn.

Op maandag 16 februari lanceerden Peeters & Pichal de actie in hun programma. Voortaan is er dagelijks een ‘Rij met mij!’-journaal, nieuws en reportages over milieu- en verkeersproblematiek en aandacht voor alle luisteraars, bedrijven en organisaties die meedoen aan de carpooldag.

Ambassadeurs
De actie van Peeters & Pichal wordt gesteund door de Vlaamse overheid. Vlaams Minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt en Bekende Vlamingen Yasmine en Sven Speybrouck zijn de ambassadeurs van de actie en gaan mee sensibiliseren.

Grote bedrijven doen mee
Een reeks grote Vlaamse bedrijven heeft nu al toegezegd om op 5 maart hun werknemers een extra duwtje te geven om samen naar het werk te komen. Doen mee: Agfa-Gevaert, Colruyt, Dexia, Ethias, Ikea, Nationale Loterij, Volvo, Campina en VRT. Sommige hebben al een carpoolbeleid, andere zijn van plan er werk van te maken. Voor deze actie willen ze in ieder geval het goede voorbeeld geven en andere bedrijven en organisaties overtuigen om mee te doen.

De carpoolwebsite
Alle kandidaten die op 5 maart willen carpoolen, kunnen elkaar vinden op een internetplatform, een samenwerking van Radio 1 en Taxistop. De website brengt iedereen samen die zich kandidaat wil stellen als chauffeur of als passagier. De site combineert trajecten en uren in een uitgebreide database. Al wie zich registreert via de site maakt kans op gsm’s met gps en abonnementen van De Lijn. De carpoolwebsite is te bereiken via www.radio1.be/programmas/carp/

Carpooldag op donderdag 5 maart
De echte beloning is er tijdens de ochtendspits van 5 maart. Op 24 Carestel-parkings langs de Vlaamse autosnelwegen is er een pitstop met croissants en koffie. Natuurlijk enkel en alleen voor wie carpoolend en dus met meer dan één persoon naar het werk rijdt.

De carpool-ochtend van 5 maart komt uitgebreid aan bod op Radio 1. Tot het zover is, willen Peeters & Pichal bewijzen hoe leuk samenrijden kan zijn. In hun programma gaan ze op zoek naar het langste carpooltraject van Vlaanderen, de oudste carpooler en het koppel dat elkaar al carpoolend vond. Reporters gaan op zoek naar het leven zoals het is op een carpoolparking. En er worden ‘blind dates’ tussen bekende figuren georganiseerd in de auto op weg naar het werk.

Campagnelied ‘Rij met mij!’
‘Rij met mij!’ is ook de titel van het campagnelied dat in de VRT-studio’s is opgenomen. De frisse nieuwe stem van Hannelore Bedert zingt ‘Rij met mij!’ met een aangepaste tekst op muziek van de hit ‘Sweet about me’ van Gabriella Cilmi. Het lied zal tijdens de actie in de playlist van Radio 1 staan.

Peeters & Pichal: elke weekdag van 9 to 11 uur op Radio 1

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: