Op 25 augustus verschijnt het nieuwe album ‘Muses’.

De Nederlandse harpist Remy van Kesterenbrengt vandaag zijn nieuwe single ‘crown’ uit. Op deze track bewerkt Remy opnieuw een compositie van een van zijn muzikale helden: dit keer Kendrick Lamar. Remy kondigt ook zijn aankomende album ‘Muses’ aan. Het album, vernoemd naar de negen geïnspireerde Muzen uit de oude Griekse mythologie, verkent Remy's muzikale inspiraties door middel van negen componisten die een grote invloed hebben gehad op zijn muzikale reis. Om de release van het album te vieren zal Remy Release shows spelen in de A’Dam Toren op 24 augustus en in De Ancienne Belgique op 5 oktober.

Remy van Kesteren over de single: ‘Toen ik ‘Crown’ voor het eerst hoorde, gecomponeerd door een van mijn muzikale helden Kendrick Lamar, deed het me denken aan Philip Glass' Metamorphosis. De minimalistische afwisseling van twee noten met daarboven een simpele melodie bouwt een spanning op die pas helemaal aan het einde van het nummer wordt ingelost. Ook zonder de tekst van Lamar en de slotboodschap '’you can't please everyone’' neemt dit nummer je zes minuten lang mee op een reis die zijn greep niet loslaat. De track bouwt langzaam op en dan stuwen synthesizers en een diepe sub-bass de harp richting de climax van het nummer, waar zelfs zonder woorden - althans voor mij - de muziek krachtig en emotioneel is.'

Remy van Kesteren staat erom bekend met zijn composities zijn eigen wereld te creëren; een mix van neoklassieke minimal, elektronische muziek, alternatieve, jazz- en wereldinvloeden, waarbij de grenzen tussen genres vervagen. Nadat hij onder meer studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti, wilde Remy meer dan het spelen van het klassieke repertoire en begon hij met het uitbrengen van zijn eigen composities. Zo vertaalde hij zijn liefde voor soundtracks naar ‘An alternative soundtrack to the motion picture...’, bedoeld voor de film ‘The Red Turtle’ van filmmaker Michael Dudok de Wit. De Wit was hier dusdanig enthousiast over dat hij het artwork voor het album heeft gemakt. Verder was Remy tijdens zijn theatertour en op verschillende festivals te zien met zijn Analogue Robot Orchestra – een robotorkest bestaande uit kleine instrumentjes die zichzelf kunnen bespelen. Ook stond Remy op festivals als Mystery Land en Down The Rabbit Hole. Na een succesvolle samenwerking met No Art tijdens Amsterdam Dance Event, nam Remy onlangs deel aan twee evenementen van de organisatie in de UK. Verder verzorgde Remy het voorprogramma van DI-RECT & Residentie Orkest tijdens hun uitverkochte shows in onder andere AFAS LIVE. Er volgen nog enkele shows in België met het Analogue Robot Orchestra. Ook zal Remy komende zomer nog een keer het voorprogramma van DI-RECT verzorgen.

  • 12.05 Cultuurcentrum Mechelen, Mechelen (BE)
  • 13.05 Werf 44, Schilde (BE) 08.07 Paleis Soestdijk, Baarn (Support DI-RECT)
  • 09.07 North Sea Jazz Festival, Rotterdam
  • 24.08 A’DAM Tower, Amsterdam (Album Release Show)
  • 05.10 Ancienne Belgique, Brussels (BE) (Album Release Show)

Tickets and info via www.remyvankesteren.com/#live

‘crown’ van Remy van Kesteren is nu beschikbaar op alle streamingplatforms.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: