De oprichters van Reggae Geel zwaaiden af na de editie van 2023. De voorbije maanden spoelde een jeugdige(re) golf doorheen de organisatie.

Resultaat: een kersverse hoofdorganisator, een nieuwe Raad van Bestuur, én een herwerkte visie op de toekomst. En dat laat zich meteen voelen voor de editie van 2024.

Nieuwe visie, twee volwaardige dagen (en ander lekkers)

Eerste taak van de nieuwe organisatie: een visie uitstippelen voor de toekomst. In een notendop: Reggae Geel verkent alle uithoeken van het genre en verwent bezoekers op alle fronten. Laat ons meteen even de deur intrappen met enkele nieuwigheden:

  • Reggae Geel 2024 wordt er eentje van twéé volwaardige dagen. Vrijdag opent het terrein dan al vanaf 's middags de deuren. Een complete line-up speelt de main stage plat, terwijl de Bounce Dancehall, Dub Forest en Yagga Yagga-stage hun festiviteiten lanceren vanaf de noen. Méér Reggae Geel, beter kan niet!
  • Veelzijdige programmatie: Reggae, Dub & Dancehall blijven het dna. Maar de invloed van Reggae gaat véél verder dan dat. De evolutie van de voorbije jaren - waarbij leentjebuur werd gespeeld bij aanverwante genres - zet zich verder.
  • De gratis pre-party krijgt een upgrade. Hoe die er precies uit zal zien, verklappen we later.
  • Elk podium wordt versterkt: van dub tot dancehall, livemuziek en old skool reggae - elke locatie krijgt nog meer een eigen, onweerstaanbare smoel.
  • Beleving in elke uithoek: het terrein zal er dus chiller uitzien dan ooit tevoren, met meer verrassingen en plekjes om simpelweg wat te hangen met de crew.
  • Een culturele explosie: overal is altijd iets te beleven, met side-acts en randanimatie achter elke hoek.

Kortom, 2024 wordt weer een memorabele wervelwind van al het beste wat reggae, dancehall, dub, ska, rocksteady & afbrobeats te bieden heeft. Vier podia, 2 volledige dagen, een lekker malse wei: wat wil een mens nog meer?

Maak kennis met onze nieuwe hoofdorganisator

Kris Eelen, die 45 jaar lang hét gezicht en de hoofdorganisator was van Reggae Geel, geeft de fakkel door aan Toon Verbeeck.

Toon is inmiddels al 20 jaar vrijwilliger bij Reggae Geel en leidde de voorbije 5 jaar de operationele kant in goeie banen als coördinator. Geen onbekende, dus. En een logische keuze om een monument in de festivalwereld op te volgen.

Of zoals hij het zegt: "Samen met de nieuwe raad van bestuur hebben we de recepten van de koers voor de komende jaren neergepend en zijn we de "mise en place" van een bijzonder lekkere editie aan het voorbereiden. Het wordt er eentje om duimen en vingers bij af te likken!

"Ik heb ontzettend veel zin om de nieuwe koers samen met de harde kern, de werkgroepen en de 2500 vrijwilligers in de praktijk te gaan omzetten."

Toon wordt geflankeerd door de nieuwe Raad van Bestuur, die is aangesteld tot in 2028.

Early Bird tickets live vanaf 15 december, 18.00 uur

Omdat kerstmis vroeg valt dit jaar, lanceren we onze ticketverkoop nu al! Trouwe Reggae Geel-fans kunnen hun Early Bird-tickets bemachtigen vanaf vrijdag 15 december om 18.00 uur.

De zomer kan niet snel genoeg beginnen, toch?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over