Nog maar deze week werd Mechelen uitgeroepen tot de leukste lentestad van Vlaanderen. En in de zomer wordt het nog beter. Vandaag maakt De Zomer is van Mechelen, de langste gratis festivalzomer, een eerste reeks namen bekend. Maanrock strikte alvast twee buitenlandse kleppers: Grandmaster Flash en Balkan Beat Box. Ook Yevgueni prijkt op de affiche.

Dit jaar mag Maanrock een icoon verwelkomen. Niemand minder dan DJ Grandmaster Flash, één van de pioniers van de hiphop, zakt af naar Mechelen. In 2007 werd Grandmaster Flash and the Furious Five de eerste hiphopgroep ooit in de Rock and Roll Hall of Fame. Het is nog maar de tweede keer dat Maanrock al op vrijdag aftrapt en de volle drie dagen telt. Met ook nog Tourist LeMC en Lefto wordt het een vrijdagaffiche om u tegen te zeggen.

Balkan Beat Box zal op zaterdag de Grote Markt aan het dansen brengen. Balkan Beat Box is uitgegroeid tot een vaste waarde op de grootste festivals. Zeker hun wereldhit “Hermetico” klinkt bekend in de oren. Net als Grandmaster Flash is Maanrock hun enige optreden in Vlaanderen deze zomer. Balkan Beat Box krijgt die dag al zeker het gezelschap van Barefoot and the Shoes (winnaar Maanrockrally 2014), The Spectors en Team William.

Vlaanderens populairste kleinkunstband Yevgueni met de Mechelaar Klaas Delrue als frontman versterkt de affiche van zondag. Zij vervoegen Nielson en Christoff. De afsluitende acts van zaterdag en zondag volgen later nog. Maar dit zijn alvast Maanrocknamen om naar uit te kijken.

Nog meer namen

Maanrock is de afsluiter van De Zomer is van Mechelen. Maar er is nog veel meer. Ook de andere festivals lossen vandaag de eerste namen. Van Ottertrotter is al zeker geweten dat TLP het mondiaal festival zal afsluiten. Voor Parkpop, de wekelijkse concerten op donderdag in de Botanique, mogen alvast twee heel uiteenlopende namen worden genoteerd: De Mens en Nicole en Hugo.

De Dijlefeesten, die dit jaar hun 40e verjaardag vieren, hebben ook kleppers van namen in petto: Belgische revelatie STUFF, ‘underground supergroup’ Birds That Change Colour en helden van de psychedelica Bed Rugs staan alvast genoteerd. Riguelle & Band brengen de mooiste chansons van Jacques Brel

Vis-Pop, hét festival voor het goede doel, kan al twee namen prijsgeven: Elektronische band Stavroz en Mechels duo Ricky Dick Sound System tekenen aanwezig.

De komende weken wordt de volledige zomerprogrammatie afgerond. Binnenkort meer van dat!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Zomer is van Mechelen
Locatie: 
Mechelen
Meer over