Tom Van Tongerloo
Mark with a K – Mass Hysteria

Mark with a K is geen onbekende in de hardere scène, laat staan in eigen land of ver buiten de landsgrenzen. Zijn residency in club Highstreet werd steeds hoog in het vaandel gedragen en sindsdien is hij niet weg te slaan op de grootste nationale en internationale evenementen en festivals.

Zijn eerste studioalbum ‘My World’ is bijna 10 jaar geleden verschenen en nu staat de koning van de Belgische jump/tek al te pronken met album 5, ‘Mass Hysteria’. De album release party stond ingepland op Timeless in de Expo Libramont. Samen met collega dj’s, die tevens present tekenden op Mass Hysteria, kwam het nieuwe album goed tot zijn recht. Daags na de release, veroverde het album reeds de nummer #1 plaats op de iTunes hitlijsten. Ook de album lijst van de Ultratop bleef niet gespaard, met een mooie binnenkomer op plaats #21.

Bij de release van zijn nieuwe album, waren de limited edition pre-order boxen (een gesigneerd album + armband in een metalen doos) zeer gegeerd en dan ook in no-time uitverkocht. Een collectors item dat in samenwerking met Hard Supply de wereld in gebracht werd.

De intro slaat meteen in als een bom. ‘Bombs Away’ heeft zijn naam alvast niet gestolen. Een intro naar de hand van Mark with a K en met een naadloze overgang naar de titeltrack ‘Mass Hysteria’. De albumtrack is een nummer met een typisch jump/tek-MWAK-deuntje. De tekst ‘hands up’ passeert dermate veel de revue dat het amper valt bij te houden. De handjes zullen ongetwijfeld vlot de lucht in gaan.

Wat zachtere en meer meeslepende lyrics vinden we bij ‘Send me an Angel’. Dit in combinatie met de rauwe kicks van Hard Driver, gaan we meteen de stevige toer op aan de voorzijde van het album. De jonge dj/producer Robert Falcon zijn carrière zit momenteel in een heuse stroomversnelling. Een collab kwam er samen met MWAK, en wat voor één! ‘Warrior’ knalt op alle vlakken. Een melodie om menig festivals plat te spelen en een opzwepende beat om de voetjes van de grond te krijgen.

Panikstyle’ en ‘Live my Life’ zijn twee eigen tracks van MWAK. De titel van de eerstgenoemde verraadde het meer zenuwslopende karakter van het nummer. Met ‘Live my Life’ raken we de commerciële kant van het genre, maar de persoonlijke touch van de meester blijft behouden.

Verder staan er nog tal van collabs, edits en remixen geprogrammeerd op het album. Zo stak MWAK zelf het nummer ‘Somebody Like Me’ van Xillions in een nieuw jasje en deed de Nederlandse Sub Sonik hetzelfde met zijn nummer ‘Moneyshaker’. De hardere versies mogen er zeker wezen. Zo ook zijn edit van ‘See Me Now’.

Naast al zijn eigen materiaal, heeft hij samen met collega performers nog wat nummers onveilig gemaakt. Martha Wash ontleende haar stem voor de vocals van de track ‘Music is the Remedy’. Bestien en Warface kwamen elk op hun beurt op de proppen met invloeden uit hun omgeving, respectievelijk met ‘Nirvana’ en ‘Radioactive’. Na zoveel jaren actief in de scène, draait Mark with a K nog steeds op volle toeren mee tussen de allergrootsten. (TVT)

Tracklist:

01. Bombs Away (Intro)
02. Mass Hysteria
03. Send Me An Angel (with Hard Driver)
04. Warrior (with Robert Falcon)
05. Panikstyle
06. Somebody Like Me (MWAK remix)
07. Live My Life
08. Nirvana (with Bestien)
09. See Me Now (Candlelight To Original edit)
10. Music Is The Remedy (feat Martha Wash)
11. Radioactive (with Warface feat Jasmine McGuinness & DV8 Rocks!)
12. MoneyShaker (Sub Sonik remix)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: