Daniel Powter bracht onlangs op 12 september zijn 2de album op de markt, en dit is niet zomaar aan onze neus voorbijgegaan. De plaat is een typische ‘Daniel Powter’ geworden, boordevol nieuwe nummers die in totaal voor een geweldig geheel zorgen.

Het nummer “next plane home” klinkt bekend in de oren, aangezien het op single werd uitgebracht als voorloper van de nieuwe cd. De voorbije weken was het nummer dan ook regelmatig op de radio te horen en kan je op Youtube en de televisiestations de geslaagde videoclip van het nummer bekijken.

Verder op het album viel ook “fly away” ons op door de eenvoud en het geweldige popgeluid dat hier zeer mooi tot zijn recht komt. Ook “am I still the one” sluit hierbij aan. De andere nummers kan je ook snel meeneuriën. Het zijn stuk voor stuk rustige, zeer melodische nummers met als inhoud vooral de gebeurtenissen in een mensenleven. Dit is het soort cd die je speelt in de auto om tot rust te komen, op een zondagmorgen door het huis laat weerklinken om langzaam wakker te worden of als achtergrondmuziek opzet tijdens je werk.

De Canadese singer-songwriter werd dus opnieuw gespot achter zijn piano, waar hij tot dit aangename album kwam, boordevol klassieke popliedjes. Na het beluisteren van deze cd kunnen we alleen maar besluiten dat dit een zeer mooie plaat is geworden en wordt het ons duidelijk dat je Daniel Powter enkel een piano moet geven om tot dit prachtige resultaat te komen! (DP)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: