Naar aanleiding van de commotie die de laatste dagen is ontstaan over een vermeende deelname van Udo aan Eurosong voor de RTBF heeft de artiest besloten om via Sony Music kort te reageren.

Udo: “Ik heb meegewerkt aan een nummer dat ingestuurd werd voor de preselectie ronde van Eurosong die zich online afspeelt maar ik zal het nummer zelf niet zingen, zelfs al wordt het geselecteerd.  Ik vind het jammer dat hier nu zoveel om te doen is want ik ben momenteel maar met één ding bezig en dat is mijn nieuwe album ‘Barrières’.  Voor mij is dit hoofdstuk hiermee afgesloten.”
 
Erik Vink, MD van Sony Music Entertainment België voegt daaraan toe: “UDO is naast een geweldige performer ook een zeer getalenteerd auteur/componist.  Helaas zit de timing van dit Eurosong verhaal niet perfect en verkies ik dat hij zich volledig concentreert op zijn nieuwe album dat veelbelovend uit de startblokken is geschoten. Sony Music blijft 100% geloven in UDO en is rotsvast overtuigd van zijn toekomst in het Nederlandstalige genre!”
 
‘Barrières’ is Udo's eerste album waarop hij overwegend in het Nederlands zingt: er staan 13 Nederlandstalige en 2 Franstalige songs op.

Met de release van de eerste single ‘Voorbij’ in juli zette UDO al een eerste belangrijke stap om die overstap naar zijn moedertaal op een succesvolle wijze tot bij de mensen te brengen.  
‘Voorbij’ staat al 3 weken op rij op nr. 1 in het TV programma ‘de Vlaamse 10’ en kampeert reeds maandenlang in de top 10 van bestverkopende Nederlandstalige singles.
Helemaal onbekend is zingen in het Nederlands natuurlijk ook niet voor UDO.  In 2007 scoorde hij een gigantische hit met zijn interpretatie van ‘Ik Mis Je Zo’, een nummer van Vlaanderens grootste -Will Tura- waarmee Udo het liedjesprogramma Zo Is Er Maar Eén won.

Udo werd voor het eerst bekend in 2005 toen hij de eerste reeks van de talentenwedstrijd X-factor won. De rest is geschiedenis want Udo verkocht meer dan 32.000 stuks van zijn eerste 2 albums ‘U-Turn’ (2006) en ‘Good Things Coming’ (2008) en doorheen zijn carrière verkocht hij al meer dan 47.000 singles.
 
Alles over de nieuwe CD van UDO vind je op zijn website: www.udo.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: