‘There Is A Party’ DJ Bobo maakt het feest compleet

Voor het 9de jaar op rij is I love the 90’s erin geslaagd om een headliner te strikken die voor de eerste keer te gast zal zijn op de grootste 90’s party van Europa. We hebben zware inspanningen geleverd, maar voor de Zwitserse DJ Bobo doen we dat met plezier, omdat we hem echt wilden strikken op onze affiche. Daar hij na de jaren negentig succesvol is gebleven in de Duitstalige landen, was het met zijn overvolle agenda niet evident om hem vast te leggen. Twee jaar na onze eerste gesprekken is het dan toch gelukt.”, klinkt het bij de organisatoren. Zijn Eurodance versie van de Rockwell en Michael Jackson klassieker ‘Somebody Dance With Me’, zorgde ervoor dat DJ Bobo in 1993 wereldberoemd werd in zowat alle Europese landen. Hij zou nooit meer banketbakker moeten spelen, dat behoorde definitief tot het verleden toen hij ook hits scoorde met ‘Keep On Dancing’, ’Pray’, ‘Dreams Come True’, ‘Freedom’ en het onsterfelijke ’There Is A Party’. Tussen ’93 en ’95 stond DJ Bobo hoog genoteerd in zowat alle Europese hitlijsten met minstens één van zijn vele Eurodance floorfillers, die ondertussen klassiekers zijn geworden.

DJ Bobo is de laatste naam die aan de affiche wordt toegevoegd. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Snap! (’The Power’), Culture Beat (‘Mr. Vain’) en 2 Brotters on the 4th Floor (’Never Alone) erbij zijn. Met 2 Fabiola, die hun 20ste verjaardag vieren, Bonzai All Stars én Absolom Vs Astroline, is de Belgische inbreng op de affiche dit jaar bijzonder groot. Net als DJ Bobo, maken de ‘Staying Alive’ mannen van N-Trance ook voor het eerst hun opwachting op het podium. Met de aanwezigheid van vaste huis-dj en ceremoniemeester Ward, zit de party gebeiteld. Originele topmixen van de grootste 90’s hits zijn nu al gegarandeerd. Jaarlijks is het feestje in de Hasseltse Ethias Arena uitverkocht, dus als je zeker wil zijn van je tickets, dan kan je best vandaag nog je kaarten bestellen via www.ilovethe90s.be Wil je al in de sfeer komen? Luister dan volgende week naar Q-music. Van maandag tot vrijdag hoor je er de Top 500 van de 90’s.

De vele duizenden bezoekers zorgen er jaarlijks voor dat I love the 90’s in zijn genre nog altijd de grootste is van Europa. “We blijven ons focussen op alleen maar de muziek van de jaren negentig, omdat we merken dat het elk jaar weer nieuwe jongeren aantrekt. Zelfs na negen jaar blijven we verjongen en blijft de gemiddelde leeftijd van onze bezoekers dalen”, zeggen de organisatoren, waarmee ze ook alle geruchten de kop indrukken wat betreft de toevoeging van mogelijke Nillies artiesten. “26 jaar na de start van de 90’s, blijven we waken over de zuiverheid van deze party. We zien de stroom van 90’s lovers jaar na jaar groeien”, zegt resident-dj én creatieveling Ward. Op de vraag naar een mogelijke verklaring van het succes, antwoordde hij het volgende: “Eind jaren tachtig kwamen we uit de periode van de New Beat, een genre waarin ons land ook toonaangevend was. Die rol hebben we tot op heden niet meer gelost, ook niet begin jaren negentig toen de Eurodance z’n opwachting maakte. Het was de tijd waarin artiesten en groepen meer dan één hit scoorden, daardoor hadden ze altijd en overal volgers.” 2 Fabiola, Absolom en Astroline zijn voorbeelden van het succes, net als de Bonzai All Stars, die in die tijd hun eigen aparte stijl hadden.

Het internationale karakter van I love the 90’s zorgt ervoor dat er heel wat buitenlandse bezoekers vlotjes de weg vinden naar de Hasseltse Ethias Arena. “Vorig jaar was dat ongeveer een 30 %. Het grootste deel komt uit onze buurlanden, met name Nederland en Duitsland, maar ook uit Oostenrijk en Zwitserland mogen we steeds mensen ontvangen. Nu we DJ Bobo gestrikt hebben, kunnen we op dat vlak nog doorgroeien als party. Zijn naam wordt al jaren gesuggereerd op onze social media en in de mails die we ontvangen. Na 24 maanden voorbereiden en onderhandelen, mogen we hem vandaag eindelijk officieel aankondigen. Zijn aanwezigheid zal voor een grote meerwaarde zorgen en het unieke I love the 90’s party gevoel alleen maar versterken”, zegt mede-organisator Kris Bloemen.

TICKETS EN INFO

I love the 90's - The party vindt plaats op zaterdag 9 april 2016 in de Ethias Arena van Hasselt, met DJ Bobo, Snap!, Absolom Vs Astroline, Culture Beat, 2 Fabiola, Bonzai All Stars, N-Trance, 2 Brothers on the 4th Floor en Ward. Info & tickets op www.ilovethe90s.be of 070/345.345 (Max. €0,30/Min)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
I love the 90’s
Datum: 
Zaterdag 9 april 2016
Locatie: 
Ethias Arena, Hasselt

Reservatie:

Meer over