Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in de nieuwe humoristische panelshow De Waarzeggers. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond De Waarzeggers wanen.

De Waarzeggers nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk: plezier maken, entertainen, maar vooral: zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider... wie kan het best de kandidaten overtuigen?

De grote uitdaging voor de kandidaten is om zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid vertelt. Alleen zo kunnen ze als eerste drie op een rij vormen met de vakjes waarin de Waarzeggers plaats nemen.

Rani De Coninck

Presentatrice van dienst is Rani De Coninck. Zij zit aan de knoppen van het reusachtige decor en leidt zowel de gezichten als de kandidaten met haar gulle lach door de rondes heen.

Rani De Coninck: “De grappige vragen en het gepingpong met de bekende gezichten en de kandidaten in De Waarzeggers: dat is echtspek voor mijn bek. De lach en de kwinkslag zijn nooit ver weg. Het is pure fun in de studio en daar hou ik van. De combinatie van grappige anekdotes of échte verhalen, het indrukwekkende decor en de gemotiveerde kandidaten zorgt voor een verrassend en fijn spelprogramma.”

De waarzeggers

Rani kan rekenen op het enthousiasme van vele bekende gezichten die de rol aannemen van Waarzeggers. In iedere aflevering zetelen negen bekende Vlamingen in een van de negen spelbord-vakken. Een greep uit het grote aanbod:

  • Niels Albert
  • Chris Van Espen
  • Jacques Vermeire
  • Joke Vandevelde
  • Herman Verbruggen
  • Kürt Rogiers
  • Leen Demaré
  • Ian Thomas
  • Vincent Banic
  • Sofie Dumont
  • Frieda Van Wijck
  • Liesa Naert
  • Evi Hanssen
  • Gunter Lamoot
  • William Boeva

Het spel

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde.

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord.

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen.

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.

Aflevering1:

In de eerste aflevering nemen twee dames het tegen elkaar op in een poging om zo goed mogelijk in te schatten welke Waarzeggers de waarheid vertellen. De eerste kandidate is Jenny Breesch (49 jaar) uit Herent. Ze werkt aan de KU Leuven op de dienst Studentenvoorzieningen en heeft twee kinderen. De tweede is Astrid Wouters (20 jaar) uit Bonheiden. Zij studeert Woordkunst en hoopt daarmee actrice te worden, maar vandaag hoopt ze net als Jenny vooral om De Waarzeggers te winnen.

De negen bekende Vlamingen die in het levensgroot raster zitten, zijn: Marleen Merckx, Joyce Beullens, Tatyana Beloy, Dominique Persoone, Sven De Ridder, Heidi Van Tielen, Rik Verheye, Euvgenia Parakhina en Sergio Quisquater.

Al snel wordt duidelijk dat kandidate Astrid erg beleefd, maar misschien ook wel iets te goedgelovig is voor de Waarzeggers van dienst. Zo gelooft ze Rik nogal gemakkelijk als hij haar vertelt dat de Britse Queen nooit een sleutel hoeft mee te nemen op reis. Jenny lijkt iets meer op haar hoede bij de beweringen van de bekende Vlamingen, maar leren de dames gaandeweg ook doorheen de poferfaces kijken?

Zouden de dames juist kunnen inschatten wat ze in de Arabische landen eten als er goed gefeest wordt? Weten ze wat ‘flappentapper’ betekent? Zouden ze Dominique Persoone geloven als hij vertelt dat hij samen met Tania Dexters op één toilet heeft gezeten? Geloven ze Joyce die beweert dat ze een paarse kerstboom heeft? En zou Euvgenia écht illegaal in de kofferbak van haar danspartner de landsgrenzen zijn overgestoken?

De waarzeggers vanaf dinsdag 6 januari 2015 om 20.35 bij vtm vtm.be

De volledige aflevering van De Waarzeggers kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over