Hij is een tv-ster in de Spaanstalige landen, staat in heel Europa regelmatig met zijn gezicht op de covers van de vrouwenbladen, en is één van de bekendste flamencodansers en –choreografen, bejubeld als de man die de flamenco naar de 21ste eeuw bracht. Zijn naam is Rafael Amargo, een monument voor iedereen die Flamenco een warm hart toedraagt. Zijn meermaals bekroonde multimedia- en flamencospektakel “Poeta en Nueva York” is in februari 2009 te zien in Vorst Nationaal en de Stadsschouwburg Antwerpen.

Rafael Amargo
Rafael Amargo richtte in 1997 zijn eigen Flamenco-compagnie op, Compañía Rafael Amargo, en werkte sindsdien in de belangrijkste theaters, festivals en spektakels van de wereld. Hij kreeg ook vier Premios Max de las Artes Escénicas (de belangrijskte prijzen van de Spaanse kunsten), waaronder drie maal voor beste danser van het jaar. Hij verkreeg ook de Positano Leonide Massine Prijs, een eer dat enkel is weggelegd voor de beste en, belangrijkste dansers van de wereld.

Poeta en Nueva York
“Poeta en Nueva York” is gebaseerd op de legendarische dichtbundel van de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca uit 1930. Het zinderende dansspektakel van Rafael Amargo gebruikt beelden uit het New York van 1929 en de gedichten, voorgelezen door beroemde Spaanse acteurs en actrices, als achtergrond voor krachtige en passionele choreografieën die Flamenco moeiteloos koppelt aan hedendaagse en andere dansstijlen. De elf dansers en acht zangers en muzikanten maken er een verrukkelijk feest van vol Spaanse furie en overweldigende passie!

Dit dansspektakel beleefde zijn wereldpremière in 2002 in Madrid, waar het de prijs won voor Beste Dansspektakel van het Jaar en door de lezers van de El Pais werd uitgeroepen tot Beste Dansspektakel van het Decennium. De voorstelling stond ondertussen al in het City Center van New York, het Bolshoi Theater in Moscou, het Gran Rex Theater in Buenos Aires. In februari 2009 zijn de Stadsschouwburg Antwerpen en Vorst Nationaal aan de beurt.

Rafael Amargo – Poeta en Nueva York
3 februari om 20.00u. in Vorst Nationaal
7 februari om 20.00u. in de Stadsschouwburg Antwerpen

Tickets: 0900 69 900 of www.musichall.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: