Op zaterdag 8 augustus heeft de hele Vlaamse muziekscene afspraak aan het strand van Sint-Laureins in Westende voor Radio 2 Zomerhit. 3 uur lang hits, show, spektakel, de uitreiking van Awards in diverse categorieën en helemaal gratis. De grootste familie van Vlaanderen verwacht je zeker op de grootste afspraak aan zee.

Radio 2 heeft een hart voor de muziek uit Vlaanderen en daarom hebben alle belangrijke Vlaamse artiesten opnieuw afspraak in augustus met Radio 2 aan de kust. Samen met de luisteraars van Radio 2 en de kijkers van Eén en Ketnet gaan we ook dit jaar weer op zoek naar dé Zomerhit van 2009. Vorig jaar kaapten Nicole & Hugo de award onverwachts weg. Ook benieuwd wie het dit jaar wordt ?

Radio 2 Zomerhit 2009 vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 augustus vanaf 20 uur op het strand van Sint-Laureins in Westende. Vlaamse en internationale artiesten geven, meer dan drie uur lang, het beste van zichzelf.

Radio 2 gaat op zoek naar het beste lied van een Vlaamse artiest of groep dat zich doelbewust richt naar de jonge luisteraars.

Zo reikt Radio 2 in 2009 dus één award en vijf prijzen uit:
• de award ‘Radio 2 Zomerhit’, voor hét lied van een Vlaamse artiest of groep dat de afgelopen zomer kleur gegeven heeft.
• de prijs ‘de beste Kids-Pop’, voor een lied van een Vlaamse artiest of groep dat zich doelbewust richt naar de jonge luisteraars (deze prijs wordt uitgereikt i.s.m. Ketnet)
• de prijs voor ‘het beste Lied’, voor een origineel Vlaams Nederlandstalig lied ‘pur sang’, en dus geen cover.
• de prijs voor ‘de Doorbraak’, voor een Vlaamse artiest of groep die zich dit jaar voor het eerst duidelijker in de schijnwerpers speelde en doorbrak.
• de prijs voor ‘de beste Performance’, voor een Vlaamse artiest of groep die op een opvallende manier een artistiek-muzikale prestatie heeft neergezet. Dat kan een spectaculair optreden zijn of een deelname aan een evenement of tv-show die bijblijft.
• de prijs voor ‘de beste Clip’, voor de clip van een Vlaamse artiest of groep die op een positieve manier opvalt.

Voor de award ‘Radio 2 Zomerhit’ komen alle liedjes van het afgelopen jaar in aanmerking. De luisteraars van Radio 2 en de kijkers van Eén en Ketnet stemmen via de Radio 2-website over alle Vlaamse nummers.

Voor de prijzen stelt een vakjury, samengesteld uit muziek- en mediajournalisten van radio, tv, online en de geschreven pers, een top 10 samen voor elke categorie. Daarna stemmen de luisteraars over deze shortlist via de Radio 2-website.

Radio 2 Zomerhit, zaterdag 8 augustus, Middelkerke-Westende, vanaf 20 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: