Dit voorjaar lanceert Radio 2 een groot Vlaams offensief naar nieuwe songschrijvers. Met Schrijf er maar één gaan Radio 2 en de vijf regionale omroepen op zoek naar nieuw talent in elke Vlaamse provincie. Radio 2 wil met Schrijf er maar één een song vinden met de allures om een klassieker te worden. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Weekend van de Lage Landen, het eerste weekend van mei. Nog tijdens dat weekend weten we ook wie de winnaar wordt van Zo is er maar één op Eén. De kandidaten voor Schrijf er maar één worden bijgestaan door een meter/peter per provincie: Brahim, Eva De Roovere, Ronny Mosuse, Tom Helsen en Sabien Tiels.

Radio 2 gaat tijdens het voorjaar via de vijf regionale omroepen in elke Vlaamse provincie op zoek naar songwriters die een song schrijven met de allure om een klassieker te worden. De wedstrijd verloopt in twee delen: een eerste regionale selectie en een interprovinciale finale, waarin elk kandidaat gesteund wordt door de meters/peters van elke provincie. Dat zijn Brahim voor West-Vlaanderen, Eva De Roovere voor Oost-Vlaanderen, Ronny Mosuse voor Antwerpen, Tom Helsen voor Vlaams-Brabant en Sabien Tiels voor Limburg.

De selectie gebeurt door kenners, die per provincie één finalist aanduiden. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt na de spannende finale tussen de vijf provincies, in het weekend van 2, 3 en 4 mei, het Weekend van de Lage Landen. Dat is ook het weekend waarin de winnaar van Zo is er maar één op Eén wordt bekendgemaakt.

De winnaar/winnares van Schrijf er maar één krijgt een professionele opname van zijn winnende nummer en promotie op radio en TV. Hij/zij wordt ook met alle egards ontvangen tijdens de Songschrijversweek van Song City in Zottegem, einde juni. Bovendien kan hij/zij daar het lied zelf brengen of laten zingen door één van de peters/meters van Schrijf er maar één. Dat gebeurt op het afsluitende Song City-concert van 29 juni in het Heldenpark in Zottegem.

Het reglement
Schrijf er maar één staat open voor elke amateur-liedjestekstschrijver van 16 jaar en ouder, die woont in één van de Vlaamse provincies. Schrijf er maar één verwacht nieuwe, originele muziekstukken met een tekst van gemiddeld 3 minuten, maximaal 4 minuten, uit te voeren door de songwriter zelf met eigen begeleiding of door een groep muzikanten. De tekst mag in het Nederlands, in een Vlaams dialect of in een andere taal geschreven zijn en uitgevoerd worden. Radio 2 zoekt songs die passen in het profiel en de muzieklijn van Radio 2: up-tempo, ballades, nummers in het dialect, het kan allemaal, als er maar een duidelijke melodielijn is en minstens één begeleidend instrument.

Deelnemen kan met maximaal 1 song. Meerdere auteurs voor 1 song zijn mogelijk, indien ze de ingediende kandidatuur mee ondertekenen.

De inzendingen worden ten laatste op woensdag 26 maart om 17 uur verwacht bij Radio 2. Later ontvangen inzendingen komen niet in aanmerking.


Radio 2 maakt van Schrijf er maar één een spannende radiostrijd. Elke regio roept daarvoor de hulp in van een meter/peter die de kandidaten uit hun provincie gangmaken. Grote namen, grote artiesten die hun sporen als songschrijvers ruimschoots hebben verdiend. Zij nemen die rol van provinciaal boegbeeld vanzelfsprekend graag op zich en worden het gezicht van de actie in hun provincie. Zelf kunnen ze niet genoeg benadrukken hoe cruciaal een goedgeschreven songtekst is voor hun carrière. Zij komen dit ook benadrukken in de regionale studio’s van Radio 2 tijdens de provinciale voorrondes. Zij geven dan ook de laatste stand van zaken aan de luisteraars uit elke regio en in Zig Zag de hele maand maart. Zij worden boegbeelden met inzet en overtuiging, zoveel is zeker.

Schrijf er maar één, vanaf einde februari op Radio 2 in de regionale uitzendingen en de hele maand maart in Zig Zag: elke zaterdag, 13 – 17 uur op Radio 2.

www.radio2.be en www.schrijfermaareen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: