Radio 2 Antwerpen strijkt op donderdag 16 april neer in Mechelen, daar loopt momenteel het stadsfestival Stadsvisioenen! Een visioen van 450 jaar, zo oud is het aartsbisdom Mechelen. Dat wordt gevierd met een festival, een tentoonstelling en heel veel animatie. Leven in de brouwerij dus in Mechelen. Radio 2 neemt dat letterlijk en zendt uit vanuit twee spectaculaire locaties. Ochtendpost gaat vanuit de Sint-Romboutstoren, Middagpost vanuit de voormalige brouwerij Lamot, nu een fonkelnieuw kunstencentrum.

Op 21 maart ging in Mechelen het stadsfestival Stadsvisoenen van start met een grandioos openingsfeest, de start voor drie maanden vol tentoonstellingen, theater, woord, muziek, film en straatperformances. Twee tentoonstellingen schragen daarbij het dagprogramma: de cultuurhistorische tentoonstelling ‘De Hemel in Tegenlicht’, ‘Over macht en devotie in het aartsbisdom Mechelen’ en de hedendaagse kunsttentoonstelling ‘All That Is Solid Melts into Air’ of ‘al het vaststaande verdampt’.In die tentoonstelling gaat een vijfkoppig team van het Antwerpse MuHKA in Mechelen op zoek naar spiritualiteit in de hedendaagse kunst. ‘

Spiritueel is ook de locatie van waaruit Ochtendpost uitzendt. Dirk Ghijs, Benjamien Schollaert en Tine Van Hauteghem ontvangen hun gasten in verheven sferen, namelijk vanuit de toren van de Mechelse SInt-Romboutskatedraal. Daar werd bij de start van Stadsvisioenen een glazen panoramisch platform onthuld op 100 meter hoogte. Ochtendpost verwacht onder meer de Mechelse burgemeester Bart Somers bovenop “zijn “ toren!

Middagpost komt vanuit de voormalige brouwerij Lamot, en naast Jo Lemaire verwacht Els Broekmans ook Ben Vinken, die heeft ooit nog in de brouwerij gewerkt en is nu biersommelier.

Radio 2 Antwerpen live vanop Stadsvisoenen Mechelen, donderdag 16 april, in Ochtendpost, 6 - 8 uur en in Middagpost, 12-13 uur op Radio 2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: