Eerste voorronde provinciaal popconcours ‘Nu of Nooit’ in ECI Cultuurfabriek

Op zaterdagavond 20 december 2014 organiseert Stichting Popmuziek Limburg in samenwerking met ECI Cultuurfabriek de eerste voorronde van het provinciale popconcours Nu of Nooit in Roermond. Vijf acts uit de regio strijden om een plek in finale van de provinciale wedstrijd en om de ultieme prijs: dè kans om Nederlands grootste en oudste popfestival Pinkpop te mogen openen. De voorronde begint om 20:00 uur, tickets zijn voor €7,- verkrijgbaar via www.ecicultuurfabriek.nl.

Programma: Tijdens deze eerste voorronde treden de volgende acts op: Bruna (alternatieve pop en jazz uit Maastricht); 90 Day Jane (rock uit Meijel); Hard2Get (rock uit Echt); The IT’s (post punk uit Stramproy) en Shiverburn (Rock uit Heythuysen). Deuren open: 20:00 uur, Programma: 21:00 uur tot 1:00 uur.

Nu of Nooit: In november maakte de organisatie de selectie bekend. Uit maar liefst 90 inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gekozen van 25 acts, die verspreid over vijf voorrondes in Roermond (ECI Cultuurfabriek), Heerlen (NIEUWE NOR), Venlo (Grenswerk), Maastricht (Muziekgieterij) en Sittard (Volt) zullen strijden om de winst. De provinciale finale vindt op zaterdag 21 februari 2015 plaats in Muziekcentrum de Bosuil te Weert.

Prijzen: De winnaars van de voorronde worden pas aan het eind van alle voorrondes bekend gemaakt. Tijdens elke voorronde wordt er wel een ‘muzikant van de avond’ uitgeroepen die een goed gevulde goodiebag ontvangt met leuke stimuleringsprijzen. De overgebleven finalisten winnen een fotoshoot van een professionele popfotograaf en maken kans op podiumplekken op diverse Limburgse popfestivals. De winnaar van de finale krijgt een podiumplek op o.a. Pinkpop, Bevrijdingsfestival Limburg en DVERS, professionele coaching en technische begeleiding in het voortraject naar het festival en een videoclip. Het eerste album of de eerste single die de act uitbrengt wordt digitaal verspreid op i-Tunes en Spotify.

Voorverkoop: De act die tijdens de voorrondes de meeste kaarten heeft verkocht wint studiotijd t.w.v. €1000,-. Sympathisanten of bekenden van een deelnemer kunnen in de voorverkoop kaartjes kopen met een speciale code om zijn/haar favoriet te steunen. Een ticket voor de voorronde kost €7,- en is verkrijgbaar via www.ecicultuurfabriek.nl. Mits de voorronde niet is uitverkocht is er tijdens het evenement een dagkassa. Meer informatie over de Nu of Nooit is ook te vinden op de website van Stichting popmuziek Limburg: www.spl.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: