Pukemarock is een driedaags festival met twee podia in Puurs. Ook op de 22ste editie kwam het festival weer met een mooi en afwisselend programma voor de boeg.

Vrijdagavond mocht ‘School is Cool’, de winnaar van Humo’s Rock Rally 2010, het officiële startschot geven. Het Nederlands hiphopduo ‘The Opposites’, bekend van de megahits ‘Broodje Bakpoa’ en ‘Licht Uit’, volgden hen energiek op in de Concerttent. Zij warmden het publiek op voor een volledig Vlaamse topaffiche.

Zo bracht ‘Absynte Minded’ het publiek volledig in beweging met hun opgewekte en bij momenten gevoelige songs. Toch vroeg frontman Bert Ostyn zich luidop af of het publiek niet meer uitkeek naar Milk Inc., waarop de toeschouwers uit volle borst bevestiging gaven.

Maar eerst was het de beurt aan ‘Daan’, die de festivalgangers gaf waarvoor ze kwamen: een aaneenschakeling van bekende hits. Hoe dan ook was er in de set plaats voor minder bekende hits, die het publiek ook volop bleken te bekoren. Opmerkelijk was dat naast Daan zelf, ook drumster van dienst Isolde de show wist te stelen.

Rond middernacht was de spanning te snijden. Het was namelijk bijna de beurt aan de topper van de avond: Milk Inc. Hun set bestond uit knallende meezingers, waardoor de tent figuurlijk in lichterlaaie stond. Zelfs de technische panne, waardoor Linda een tijdje a capella zong, kon de sfeer niet bederven. Een show vol vuurwerk, spektakel en hits was voor velen de ideale afsluiter van de avond.

Voor diegenen die nog een avond dansen zagen zitten, was ‘Dirk Stoops’, een oude rot in het vak, voorzien. Op het ander podium, Studio Vedett, mocht de winnaar van de ‘Poppunt DJ Contest’ de avond aftrappen. Daarna was het de beurt aan ‘Laston&Geo’, een sfeervol house en electro collectief.

Het ‘Merdan Taplak Orkestar’ gaf hierna het beste van zichzelf. Het publiek wist de Balkan beats met live begeleiding best te smaken.

Andere toppers van die avond waren ‘Partyharders Squad ft. Highbloo’. Zij waren deze zomer niet weg te slaan van de festivalweiden en ook in Puurs wisten zij de toeschouwers te amuseren.

Voor wie nog energie over had, kon terecht bij ‘Loo&Placido’ en ‘T.Mastis’. Pukemarock bracht dus voor elk wat wils en daardoor was het een geslaagde eerste festivalavond. (JO)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: