De programmeur van poppodium Baroeg, Leon van Rijnsbergen is genomineerd voor een IJzeren Podiumdier in de categorie ‘Beste Programmeur’. De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) maakte dit vandaag bekend. Andere genomineerden in deze categorie zijn de programmeurs van Ekko (Utrecht), Metropool (Hengelo) en Beste Kept Secret Festival (Hilvarenbeek). De vakgenoten van Leon van Rijnsbergen, programmeurs van andere Nederlandse podia, zullen op één persoon uit dit viertal stemmen, waarna de uitreiking van het IJzeren Podiumdier plaatsvindt in de Stadschouwburg Groningen op zaterdag 16 januari 2016. ). Andere Rotterdamse genomineerden zijn Minke Weeda (Rotown) in de categorie ‘Beste Directeur’ en WORM in de categorie ‘Beste Podium’.

Leon van Rijnsbergen: “Het is mooi dat we ons in een klein podium als Baroeg kunnen onderscheiden door te kiezen voor harde en alternatieve muziek. Hierdoor hebben we een trouwe en brede achterban opgebouwd door heel Nederland. Dat dit gewaardeerd wordt door de VNPF beschouw ik als een groot compliment en reden om op deze weg door te gaan. Dat ook WORM en Rotown in de andere categorieën genomineerd zijn laat zien dat het Rotterdamse popcircuit goed bezig is. Daar kunnen we best eens trots op zijn.”

Poppodium Baroeg in Rotterdam Zuid richt zich al decennia op underground muziek zoals hardrockm metal en punk. Sinds 2006 organiseert poppodium Baroeg ook het gratis festival Baroeg Open Air in het Rotterdamse zuiderpark.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over