Cactusfestival probeert het publiek elk jaar opnieuw te verrassen met een divers én avontuurlijk muzikaal parcours. Met de komst van Champs (uk), School Is Cool (b) En Jungle By Night (nl) gaat het festival ook verder op die weg én is de affiche van het 33ste Cactusfestival compleet!

Champs (uk) • Za 12.07

Broertjes Michael en David Champion sloegen op hun debuut 'Down Like Gold' een hoop meisjesharten aan diggelen, maar zolang hun wankele liefdesleven een resem prachtsongs oplevert als 'Too Bright Too Shine' en 'St. Peter's' hoor je ons uiteraard niet klagen. En de muziekpers ook niet: hun bloedmooie vocale harmonieën wisten een hoop sterren en superlatieven te sprokkelen tot ver buiten de UK. CHAMPS is een band die sust en wiegt met zoete melancholie en heerlijke melodische twists. Hun songs drijven op stevige folk en ongepolijste alt-rock. Een band die thuishoort in het rijtje van deze kampioenen: Arcade Fire, Fleet Foxes en Alt J! Exclusief concert!

School Is Cool (b) • Zo 13.07

Met een duizelingwekkende overwinning op Humo's Rock Rally 2010 veegde SCHOOL IS COOL de schoolmoeheid van een hele generatie kids zonder pardon van tafel. De band met Johannes Genard als aanvoerder voert onbeschaamde fun én joie de vivre metershoog in hun vaandel. Hun onbezorgd nonchalante verschijning tovert bovendien een brede glimlach op alle gezichten in een straal van twee kilometer. Hun nieuwe album 'Nature Fear' doet daar nog een paar kilometer bij!

Jungle By Night (nl) • Zo 13.07

JUNGLE BY NIGHT verandert onze noordergrens even in een dichtbegroeid regenwoud, inclusief tropische geluiden! Onder invloed van Mulatu Astatke en Fela Kuti gingen deze negen bijzonder jonge Amsterdamse heren aan de slag met afrobeat, ethio jazz, funk, dub en rock. Dat leverde in willekeurige volgorde uiterst sterke albums 'Hidden' en 'Attila' op, een zegetocht langs de volledige Nederlandse podiumcatalogus, het voorprogramma van Mulatu Astatke, Mayer Hawthorne en John Legend én complimenten van internationale pers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Cactusfestival 2014
Datum: 
12, 13, 14 juli 2014
Locatie: 
Minnewaterpark, Brugge

Reservatie:

Meer over