Op 2-3-4 augustus 2024 vindt de 50ste editie van Festival Dranouter, Festival of New Traditions, plaats. Het muzikaalste dorp van Vlaanderen, aan de voet van de Kemmelberg, ontvangt dan ruim 50.000 festivalgangers. De line-up van de 50ste editie ziet er al veelbelovend uit, met o.a. The Waterboys, Brihang, Suzanne Vega, Froukje, Villagers, Willem Vermandere, Spinvis... Wie keek naar de live-uitzending van Gent-Wevelgem kreeg een nieuwe headliner voor de jubileumeditie voorgeschoteld: niemand minder dan de Nederlandse americana-ster Danny Vera, bekend van zijn hit 'Roller Coaster'. Ook bevestigd: de DJ's Superstyling, DJ Vega en Boo-Lee zullen een set draaien in de Palace.

Wie keek naar Gent-Wevelgem kreeg tijdens de passage door Dranouter een primeur van formaat. Karl Vannieuwkerke kondigde tijdens de live uitzending de Nederlandse ster Danny Vera aan, terwijl de renners het prachtige Heuvelland doorkruisten. Tijdens de koersvoorbereiding kreeg Karl Vannieuwkerke al de line-up van de jubileumeditie voorgeschoteld, maar hij was benieuwd naar meer... Team Dranoeter vzw fluisterde hem Danny Vera in - het resultaat kon je gisteren live meevolgen!

Zodra Danny Vera het podium betreedt, gebeurt er iets wonderlijks. Als geen ander weet het rock-'n-rollfenomeen uit Nederland zijn publiek te bespelen. De americana-ster schreef als broekventje al nummers over het leven en de liefde. Hij nestelde zich de voorbije jaren in de harten van zijn vele fans met catchy nummers en prikkelende optredens. 'Roller Coaster' was in 2019 een internationale hit en sindsdien speelt Danny Vera voor volle arena's in zijn thuisland en verkoopt hij ook zaal na zaal uit bij ons. Hou je klaar voor onverbiddelijke rock in de stijl van grote namen zoals Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley, overgoten met die onweerstaanbare Danny Vera-schwung.

3 NIEUWE DJ'S VOOR DE PALACE

Naast Suzanne Vega, Brihang, Froukje, Danny Vera, Kommil Foo & Brussels Jazz Orchestra, Spinvis, Goose en The Waterboys in de Chateau, Cirque en Club, kan je in de Palace terecht voor stevige feestjes. Eerder was Jeroen Delodder al aangekondigd. Nu komen daar Superstyling (sideproject van Skyve en Ravenous), DJ Vega (Stikstof) en DJ Boo-Lee bij.

Skyve en Ravenous slaan de handen in elkaar als Superstyling. Ze nemen je tijdens Festival Dranouter mee op reis doorheen de beste, vrolijkste en meest opbeurende dansvloerplaten uit de jaren 90 en 2000. Van Armand Van Helden en Shapeshifters tot Bob Sinclar en Daft Punk. Superstyling kan niet wachten om de 50ste editie van Festival Dranouter in gang te trappen!

De afgelopen tien jaar is deze Brusselaar een vaste waarde geworden op hiphopfeesten in en rond de hoofdstad. Vega is daarbij niet alleen een van de oprichters van het label 'Frontal', maar ook de resident dj van het opkomende hiphopcollectief 'Stikstof'. Terwijl zijn eerste platen alleen hiphopklassiekers waren, waagt hij zich nu graag aan Trap, R&B, Afro of Grime. Hij mixt en scratcht ook tijdens Festival Dranouter vakkundig de nieuwste knallers, rauwe juweeltjes en all-time classics aan elkaar.

Dj Boo-Lee staat garant voor een nostalgische avond die je terug katapulteert naar de 80's. De beste pop, indie, rock, new wave of dance van vroeger en nu, passeren de revue. Wat dj Boo-Lee des te unieker maakt, is dat hij de beste hits visueel ondersteunt door middel van verschillende, gemixte videoclips. Jong of oud, met een strak gemixte set, waarbij hij naast platen ook beelden mixt, is een set van dj Boo-Lee een niet te missen act tijdens Festival Dranouter 2024.

FESTIVAL DRANOUTER 2024 TOT NU TOE

Spinvis, The Waterboys, Brihang, Kommil Foo en Brussels Jazz Orchestra, Froukje, Loverman, Villagers, Het Zesde Metaal, Willem Vermandere, Mooneye, Suzanne Vega, Douglas Firs, Novastar & meer tekenen al present voor Festival Dranouter - 50 Years Of New Traditions. Vanuit het Hoge Noorden zakken de Nordic Focus-artiesten af naar het prachtige Heuvelland. En er komt nog veel moois aan.

Wil je tijdens Festival Dranouter 2024 een throwback naar hoe het festival er aan toeging anno 1975? Dat kan dankzij het nieuwe podium De Koer! De Koer, hosted by Muziekcentrum Dranouter, kegelt je regelrecht naar de folkroots van het festival. Op de line-up van het nieuwe podium kleuren namen als Berlaen, Douglas Firs, Brent Beukelaer, Tom & Aurelie, Bipolar Bows, Ise...

FOTO-EXPO DRANOUTER

Speciaal voor dit gouden jubileumfeestje laat Festival Dranouter deze zomer ook haar fotoarchief op je los, in een originele tentoonstelling doorheen het muzikaalste dorp van Vlaanderen. Berg op, berg af, stap na stap word je ondergedompeld in 50 jaar muzikaal avontuur van dit authentieke festival met een serieuze hoek af. De foto's sleuren je mee op een rebelse tijdreis vol hippies, baarden en prettig gestoorde verhalen. Vergeet je camera niet, want de panorama's zijn net zo adembenemend als het Antwaarps van Wannes Van De Velde of het engelengezang van Laïs. May the folk be with you!

'Foto-Expo Dranouter' vindt plaats van vrijdag 28/06/2024 t.e.m. zondag 8/09/2024 doorheen het dorp Dranouter. Alle nieuws lees je via https://festivaldranouter.be/nl/expo & via de socials van Festival Dranouter.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: