Zaterdag 13 april is de hoogdag van de vinylplaat en de onafhankelijke platenwinkel.Wereldwijd wordt Record Store Day gevierd met exclusieve releases en optredens. België ontbreekt niet op het appel en zorgt dit jaar zelfs voor een wereldpremière:Portland maakt in real-time een vinylplaat.

De band rond Jente Pironet en Sarah Pepels behaalde in 2016 de finale van Humo’s Rock Rally. In 2018 werden ze winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Radiohits ‘Pouring Rain’ en ‘Lucky Clover’ etaleren de sterktes van de groep: fabelachtige samenzang en aanstekelijke popmelodieën die hand in hand gaan met dromerige electronica en klassieke americana.

Portland staat eind april in een uitverkochte Botanique en deze zomer vind je hen op de podia van Rock Werchter en Pukkelpop. Maar eerst maken ze tijd voor een zeer exclusieve show.

Op zaterdag 13 april om 15u00 treden ze namelijk op voor de gebouwen van [CHEZ PIAS] (de platenwinkel van platenfirma [PIAS] (Sint Laurensstraat 36-38, 1000 Brussel) en dankzij de mobiele Insta-Vinyl installatie van Daft Studios wordt één song meteen ter plaatse op vinyl gezet! 50 trouwe Portland fans worden beloond met een exclusieve plaat, gesigneerd door de band.

Wil je kans maken op zo'n exclusieve vinyl? Klik dan hier

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: