Gisterenavond heeft Jan Smit in Café Corsari goud gekregen voor z’n album ‚Vrienden’ en platina voor ‚15 Jaar Hits’.

Ruim drie jaar geleden bracht Jan Smit de verzamelaar ‚15 Jaar Hits’ uit in België. Voor dat album had hij reeds goud ontvangen, maar dat kon nu dus, na een verkoop van meer dan 20.000 exemplaren, omgezet worden naar platina. Ook het vorige studio-album ‚Vrienden’ wat Jan Smit uitbracht in 2012 is ondertussen ‚goud’ geworden en ging meer dan 10.000 keer over de toonbank. Freek Braeckman mocht beide awards uitreiken aan een glunderende Jan Smit.

Handen Omhoog

Jan Smit was niet alleen naar Café Corsari gekomen, maar had ook z’n vriend Kraantje Pappie meegebracht. Met de Nederlandse rapper- en hiphopper heeft Jan het nummer ‚ Handen Omhoog’ opgenomen. Op het nieuwste album ‚Jij & Ik’ van Jan Smit is ‚Handen Omhoog’ ook terug te vinden. Jan Smit: „Ik heb Kraan leren kennen vorig jaar tijdens Serious Request bij 3FM. Het was Giel Beelen die mij uitnodigde om samen met Kraan een nacht te gaan logeren in Het Glazen Huis. Toen is er tussen ons een fijne vriendschap ontstaan, die geresulteerd heeft in ‚Handen Omhoog’, een stevig, vernieuwend dans-nummer dat erg goed onthaald wordt in Nederland en Vlaanderen”, zegt Jan Smit enthousiast.

Deze week blijft Jan Smit overigens logeren in Vlaanderen en maakt hij promotie voor z’n album ‚Jij & Ik’. Na twee uitverkochte ‚Jan Smit Live’ concerten in Oostende en Hasselt zijn er twee nieuwe data toegevoegd. Zo komt Jan op 29 november naar de Stadschouwburg in Antwerpen en op 10 januari naar de Capitole in Gent.

Meer info op http://www.jansmit.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over