Het programma van de 4e editie van Pinkpop Classic mag ronduit opvallend gevarieerd genoemd worden. De dag begint om 11.30 uur met de huisband van het festival de Janse Bagge Bend met dit jaar als speciale gast Peter Koelewijn en zijn Rockets, Nederlands populairste rocker van het eerste uur. Dan volgt de Britse band Therapy?, de Amerikaanse grungeband The Presidents of The Usa, de Latijns-Amerikanen Kid Creole & The Coconuts en de  Fun Lovin' Criminals uit New York. Het festival kent drie ware headliners met gitaarheld Gary Moore en de grootste verrassing is de terugkeer van The Cult. De absolute topper is zonder twijfel Iggy & The Stooges. Iggy Pop stond op de beruchte Pinkpop in Baarlo in 1987 en herhaalde zijn kunstje met een memorabel optreden tijdens Pinkpop 2007.
 
Silent disco
Wegens succes vorig jaar, dit jaar wederom op Pinkpop Classic; de Silent Disco van 344fm.com in de Brand tent! De Silent Disco is een muzikale sensatie op festivals in binnen- en buitenland. Dansbare muziek die alleen degene met een hoofdtelefoon kan horen. Dans mee of kom kijken, het is genieten voor zowel het publiek op de dansvloer als de toeschouwers zonder hoofdtelefoon. Dj's Big King Bing en Stuif draaien van 10.00 tot 21.30 uur.
 
Anvil
Na afloop van het festival kunnen festivalgangers naar de Openluchtbioscoop van Megaland voor de vertoning van de muzikale film ANVIL. Deze documentaire toont de strijd van de gelijknamige Canadese band, een band voor wie het echte grote succes altijd is uitgebleven. Ondanks het beperkte succes heeft Anvil veel invloed gehad op enkele van de grootste rock/ metalacts van de afgelopen decennia. In de film komen dan ook verschillende artiesten waaronder Guns ’N Roses en Metallica aan het woord. Festivalgangers kunnen hun eigen stoeltjes meenemen naar de bioscoop. Deze film is tevens een opwarmer voor de film in de Openluchtbioscoop op vrijdag 20 augustus a.s.
 
Vorig jaar is vanaf het podium herhaaldelijk gewezen op hinderlijke objecten op het festivalterrein. Het is niet toegestaan eigen tentjes op te zetten, grote parasols, opblaasbare stoelen, banken, ligbedden e.d. mee te nemen en ook geen stretchers en/of ligbedden. Genoemde objecten vormen een struikelgevaar, dus festivalgangers worden vriendelijk verzocht deze  thuis te laten. Aan de ingang zal hierop streng worden gecontroleerd. Normale campingstoeltjes en klapstoeltjes zijn wel toegestaan.
 
Praktische info: Aanvang 11.30 uur. Terrein open vanaf 10.00 uur. Entree in de voorverkoop € 64,00, exclusief voorverkoopkosten. Dagverkoop € 75,00. Voorverkoop via TicketService bij grotere postkantoren, 12 grotere VVV-kantoren, de 100 grote Free Record Shops en bij de bekende voorverkoopadressen van Buro Pinkpop. Ook voorverkoop via 0900-300 12 50 (45cpm) en www.ticketservice.nl. Organisatie Festivals Limburg BV en Mojo Concerts BV. Produktie Buro Pinkpop. Kijk voor het laatste nieuws op www.pinkpopclassic.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: