In de tweede aflevering van Stukken van Mensen kwam Petra De Sutter een zeer origineel kunstwerk verkopen van haar vrouw Claire Vanhoutte. De opbrengst van dat schilderij schenkt ze integraal aan het goede doel Kom Op Tegen Kanker. De vier dealers waren zeer geïnteresseerd, maar het was Frank Van Laer die aan het langste eind trok met een bod van €2.200. Toen hij een vermoeden had dat de opbrengst naar een goed doel ging, deed hij dan ook met plezier een extra duit in het zakje.

Frank besloot om het werk zelf te veilen en de volledige winst ook te schenken aan Kom Op Tegen Kanker. De veiling zit er sinds gisteren op en leverde €5300 winst op. Petra De Sutter, Claire Vanhoutte en Frank Van Laer schenken in totaal dus het mooie bedrag van €7500 aan Kom Op Tegen Kanker. ​

Vicepremier Petra De Sutter: "Die mooie opbrengst van het schilderij van mijn vrouw Claire gaat naar een organisatie die voor velen het verschil kan maken. Als je weet dat elk jaar meer dan 40.000 Vlamingen de diagnose kanker horen, dan kom je bij Kom Op Tegen Kanker. Iedereen kent wel iemand voor wie het zware klap was. Als je kanker hebt, staat je leven even stil terwijl dat van anderen verder gaat. Claire en ik kunnen alleen maar tevreden zijn dat we patiënten steunen met de opbrengst."

Frank van Laer kwam maandag langs in De Tafel van Gert om de veiling te openen.

Stukken van Mensen, elke zaterdag om 21u30 op Play4 en op GoPlay.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: